Nogomet – 3. HNL Istok, 8. kolo – Našk – Graničar 2:1 (1:1)

nask7_10_1a

 

Našice – Gradski stadion. Gledatelja 150. 
Glavni sudac Krešimir Mikolčević (Slavonski Brod). 
Pomoćni suci Zvonko Severinac (Nova Gradiška), Marko Jarić (Slavonski Brod). 
Četvrti sudac Ivan Zeko-Pivač (Osijek). 
Delegat Ivica Sošković (Slavonski Brod). 
Strijelci: 0:1 – Pejaković (16), 1:1 – Kubaček (24), 2:1 – Horvatek (70). 
Opomenuti igrači Tomislav Horvatek, Dražen Pavličić (Našk), Antonio Vidović (Graničar).

 

 

Našk: Petrović, Ivković (od 56. H.Galinec), Barišić, Šundalić (od 83. Pavličić), Horvatek (od 90. Bibić), Kubaček, Šulava, Kapraljević, Pohižek, Gašparić, Hečimović. 
Trener Stjepan Mađarić.

 

 

 

Graničar: Ivkić, O. Galović, Petričević (od 57. Matijević), Breškić, Tomašević (od 39. Purić), Momić (od 78. Prnjak), H. Galović, Kovačević, Pejaković, Vidović, Orkić. 
Trener Hrvoje Bušić.

 

 {gallery}Slike_tekstovi/2012/10mjesec_a/7/v1{/gallery}

Nogometaši Naška su požrtvovanom igrom pobijedili odlični Graničar. U dvanaestoj minuti neuhvatljivi Šulava prolazi po desnoj strani, loptu dodaje Pohižeku koji je šutira usporedo s linijom vratiju. Da je to pratio Kubaček vrlo lako su mogli povesti. Dvije minute kasnije Graničar preko Vidovića opasno prijeti, na sreću lopti se ispriječila stativa. Opasniji i konkretniji Županjci prvi dolaze u vodstvo, s nekih 18 metara Kovačević u trku loptu oštro šutira, vratar Petrović je odbija a Pejaković je bez većih problema sprema u mrežu. Kraće vrijeme pogodak je djelovao deprimirajuće na Našičane, na sreću do trenutka kada Kubaček loptom „kao brzi vlak“ prolazi dva igrača Graničara. Nisko po zemlji je šalje u mrežu nemoćnog Ivkića.

nask7_10_2a

I nastavak je mogao (a nije) loše početi za Našk. U 49. minuti iskusni Hrvoje Galović s linije „peterca“ loptu šalje kraj stative. S druge strane pogodak Naška, Pohižek prolazi po desnoj strani, loptu zavrće iznad Ivkića gdje je Horvatek glavom šalje u mrežu. Oduševljenje među igračima i gledateljima koji su s pljeskom nagradili zalaganje igrača. Minutu kasnije Galović je ponovno u sličnoj situaciji. Na sreću lopta završava kraj stative. To je djelovalo pozitivno na Našičane koji puno mirnije ulaze u završnicu. Zadržavaju loptu i čuvaju teško stečenu prednost. Ipak, u zadnjim trenucima sudačke nadoknade, svi su na stadionu odahnuli jer je Pejaković, (strijelac za Graničar) loptom pogodio vanjski dio mreže. Nedugo nakon toga vrlo dobri sudac Mikolčević označava završetak ovog zanimljivog i neizvjesnog susreta. Ostvarena je teška pobjeda i bodovi koji mnogo znače za mirniji nastavak prvenstva.

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još