Našice – Godišnja izvještajna skupština Karate kluba „Nexe“

karate5_3_1a

Prije nekoliko dana održana je Godišnja Izvještajna skupština Karate kluba „Nexe“, u novom prostoru samog karate kluba koji se nalazi za one koji neznaju u ulici Braće Radića 200 (Zgrada ciglana prema Lapovcu)

Dnevni red  bio je :

1.Izvješće predsjednice o radu kluba za protekli period

2. Financijsko  izvješće tajnice/blagajnice

3.Plan i program rada za naredni period

4. Različito (izbor novog dopredsjednika-).

 

karate5_3_4aNa samom početku sjednice sve nazočne pozdravila je predsjednica Karate kluba „Nexe“, Kristina Minarik. Posebno je pozdravila uvažene goste: predsjednika Hrvatskog karate saveza za osobe s invaliditetom- Daniela Küfnera, gradonačelnika grada Našica- Krešimira Žagara te predsjednika Športske zajednice grada Našica –Josipa Pavlusa  te g-dina Ivana Ćosića, kao predstavnika medija.

Predsjednica je u svojem izlaganju  prije svega  zahvalila  „Nexe“ grupi i Slavoniji IGM koji su klubu omogućili treniranje u novom, adekvatnom prostoru kao i roditeljima koji su pomagali u uređivanju prostora. Istakla je kako novi prostor omogućava puno kvalitetnije treniranje od onog koji se moglo organizirati u hodniku škole. Tako se može raditi posebno s natjecateljima, a posebno s početnicima.

U sklopu kluba djeluje i sekcija Kickboxinga te rekreacija za žene.

Istakla je da su treneri (Zdenko Minarik i Kristina Minarik) sudjelovali na licencnom seminaru u Somboru kako u 2011. godini, tako i u 2012. godini. Pojasnila je kako se trenerski seminar mora odraditi svake godine kako bi u HKS-u obnovili licence. Glavni trener je obnovio licencu za ispitivača, a  pomoćna trenerica za sudca.

Istakla je da su u 2011.g. održana tri polaganja za pojaseve:

20. travnja 2011., 15. lipnja 2011.g te 23. prosinca 2012.g.

Navela je da je u 2011.g Klub išao na manji broj natjecanja nego u 2010.g. razlog je financijska situacija.

Kako su natjecatelji Kluba školska djeca,  uspjeh u školskoj 2010./2011. školsku godinu bio je:

16 zlatnih medalja, 19 srebrnih i  12 brončanih medalja. Ukupno to iznosi 47 medalja.

Predsjednica je završila svoje izlaganje s komentarom da bi željeli da se  na svako natjecanje povedu svi učenici koji žele ići, kako  bi se psihički mogli pripremiti i naviknuti na situacije koje ih na natjecanjima očekuju.

U financijskom izvješću  tajnica Đurđica Zailac, iznijela je stanje prihoda i rashoda za 2011. godinu te se  zvaničnicima  obratila s prijedlogom da se osiguraju sredstva za odlazak natjecatelja na bar dva do četiri državna natjecanja godišnje (po kategorijama natjecatelja).

karate5_3_2a

Trener Zdenko Minarik (6.DAN) obavijestio je  nazočne o  planu rada Kluba za 2012. godinu.

Rekao je da će postupno uključivati i ostale članove kluba koji nisu bili na natjecanjima. Nastojat će otići na sva predviđena natjecanja prema kalendaru HKS-a te po mogućnosti na međunarodne turnire izvan Republike Hrvatske. Organizirati zajedničke treninge s klubovima iz Osječko-baranjske županije.

Djelovati u radu županijskog, regionalnog i Hrvatskog karate saveza. Planira se organizirati bar jedan turnir unutar kluba te se kandidirati za organizaciju jednog regionalnog ili međunarodnog natjecanja-turnira.

Truditi se podići kvalitetu treninga novim metodama i načinom rada, rasporedom vremena i satnicom treninga. Na natjecateljskoj grupi primijeniti motivacijsku i psihološku pripremu. Razvijati vještine aktivnog slušanja, komunikacijskih vještina te reagiranja na stres. Poboljšati bazičnu tjelesnu pripremu. S početnicima i srednjom skupinom razvijati ulogu karate sporta u psihosomatskom razvoju i socijalizaciji. Razvijati motoričke sposobnosti i fleksibilnost što je osnova za nastavak rada u natjecateljskoj skupini.

Organizirati polaganje za pojaseve 2 do 3 puta godišnje, ovisno o uzrastu karatista i rangu pojasa. Aktivno pratiti osvajače medalja. Kontaktirati medije o natjecateljskim uspjesima  Kluba.

Poraditi na prijemu novih članova.

Za novog dopredsjednika izabran je  f-din Dalibor Štaba.

Na kraju se svim nazočnima obratio gradonačelnik grada Našice, mr Krešimir Žagar i pohvalio rad Kluba te rekao da će grad pomoći u skladu s mogućnostima i preraspodjeli sredstava.

karate5_3_3a

Predsjednik Hrvatskog Karate saveza za osobe s invaliditetom, Daniel Küfner  ističe da je važno da grad Našice podrži rad Karate kluba „Nexe“, žao mu je što je uspjeh karate kluba medijski slabo popraćen iako ,kako je naglasio, postiže niz uspjeha na natjecanju, te zahvalio na pomoći treneru Zdenku Minarik  što je jedan od osnivača i idejnih pokretača da se u Republici Hrvatskoj  osnuje HKS za osobe s invaliditetom i istaknuo da je trener Zdenko  Minarik izabran za dopredsjednika Županijskog Karate saveza.

Zatim se nazočnima obratio predsjednik Športske zajednice grada Našica gdin Josip Pavlus. Pohvalio je novi  prostor za treniranje i da je svjestan koliko su do sada bili neadekvatni  uvjeti za rad. Naglasio je da će Športska zajednica podupirati rad Karate kluba „Nexe“ u skladu sa svojim mogućnostima te  da se treba obratiti i  Osječko-baranjskoj županiji za financijsku pomoć. Isto tako, da se u izvješću Športskoj zajednici grada Našice stave prioriteti za odlazak na natjecanja.

Tekst: Đurđica Zailac, Foto: Hall

Pročitajte još