Našice – Učenicima predstavljen preventivni projekt i predavanje

policija24_10_1a

Policija u zajednici, Policijske postaje Našice jučer je u suradnji sa djelatnicima Odjela prevencije, Policijske uprave Osječko-baranjske provodila preventivni projekt “Zajedno više možemo”, komponente “Prevencija i alternativa-1” i “Prevencija i alternativa-2”.

Komponente preventivnog projekta odnose se na učenike petih i šestih razreda osnovnih škola, a ovom prilikom obuhvaćene su osnovne škole “Dore Pejačević” u Našicama i “I. B. Slovaka” u Jelisavcu. Učenicima petih i šestih razreda navedenih osnovnih škola od strane Koordinatora policije u zajednici Marka Marića predstavljen je preventivni projekt koji će se i ove godine provoditi u osnovnim školama na području Grada Našica, dok je glavna sestra Centra za mentalno zdravlje i prevenciju i liječenje ovisnosti Dubravka Lučić održala edukativno predavanje sa temom svih vrsta ovisnosti te štetnosti i opasnosti do kojih dovodi konzumacija alkohola, opojnih droga i sličnih štetnih tvari.

policija24_10_2a

Na predavanju je bilo prisutno sveukupno oko 150 učenika spomenutih osnovnih škola.

Preventivni projekt provoditi će se i dalje u suradnji sa Odjelom prevencije i uz pomoć stručnih suradnika u osnovnim školama na području Grada Našica, kojom prilikom će kontakt policajci Policijske postaje Našice učenike četvrtih razred u pratnji učitelja ugostiti u prostorijama Policijske postaje Našice u sklopu komponente “Mogu ako hoću-1”. Isto tako biti će održano edukativno predavanje roditeljima učenika šestih razreda na temu štetnosti opojnih droga i konzumacije ostalih štetnih tvari, te opasnosti koje dovode do raznih ovisnosti kako djece tako i odraslih ljudi.

{module Adsense – Slika – kocka}{module Adsense – Slika – kocka}

Pročitajte još