Našice – Nogomet – Bodovi za spas iz opasne zone !

nogomet2_3_1a

3.HNL Istok, 16. kolo,

U Našicama NASK – OLIMPIJA

Nogometaši Naška, koji su jesenski dio prvenstva završili na posljednjem mjestu s jedanaest bodova, u proljetni dio prvenstva kreću s novim trenerom i novim igračima koji bi trebali poboljšat igru, donijeti rezultat i opstanak i 3.HNL Istok. Trener je, kao što se zna, Zoran Mandić (došao iz Papuk Orahovica) a od igrača tu su vratar Jambrović, Horvatek, Šulava, Galinec, Pajić i Vuka. Od ovog posljednjeg velika su očekivanja. Jer u prvom je kolu „zapaprio“ (4:1) Našku, postigao je sve pogotke za Olimpiju. Sada je u crno-crvenom dresu, posreći li se da koju loptu pospremi u mreži ljubičastih, uz uvjet da našička ostane netaknuta, bit će to dobar poticaj za nastavak prvenstva.

Našičani su s radom počeli 11. siječnja no nažalost, jedno vrijeme, radili su u nenormalnim uvjetima. Teren pod snijegom, dvorane zauzete a za neke pripreme novca nema. Ako je u svemu tome nešto pozitivno svakako je odluka povjerenika da prvenstvo počne nedjelju dana kasnije. U proteklih pedesetak dana Našk je uspio odigrati sedam prijateljskih utakmica. Dvije su dobili (Željezničar, Jedinstvo), toliko igrali neodlučno (Fešk, Croatia Đakovo) i tri izgubili (dva puta Osijek juniori, Slatina). Prema kazivanju trenera, a zbog činjenice da su se neki igrači kasnije priključili (Andraković, Vuka, Pajić), bilo bi dobro da su mogli još koju odigrat.

nogomet2_3_2a

Ne mogu ne spomenuti da zbog vremenskih (ne)prilika nismo uspjeli odradit jedno desetak važnih taktičkih treninga. Danas protiv Olimpije, u odnosu na završetak jesenskog dijela sezone, u momčadi imam i šest novih igrača. Ali što je tu je ne vrijedi kukati. Ovu prvu utakmicu moramo odigrati odgovorno, srčano i što je najvažnije – osvojiti tri boda. Mislim da tu problema ne bi trebalo biti. A za kolo-dva sve bi trebalo sjesti na svoje mjesto – optimistički najavljuje trener Mandić.

 Utakmica Našk – Olimpija igra se sutra (subota), u 15,00 sati na gradskom stadionu u Našicama. Iz kluba pozivaju gledatelje i navijače da dođu u što većem broju. Kako kažu, neće razočarati.

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još