Našice – Nogomet – Našk – Mladost (A) 2:1 (2:0)

nogomet18_3_1a

Nogometaši Naška zasluženo su pobijedili Mladost iz Antina, da je bilo malo više spretnosti mogli su i uvjerljivije pobijediti. Ovako su, nakon dva pogotka iz prvog dijela, u drugom pa sve do isteka devedesete minute, morali strepiti. Nažalost vrlo rano iz igre je zbog povrede morao stoper Pajić, njegova alternacija mladi Marko Ivković ga je odlično zamijenio.

Nakon nešto manje od trideset minuta igre, bez pravih prigoda s obje strane, vodstvo Naška. Stvorila se gužva u kaznenom prostoru Mladosti, loptu iz neposredne blizine oštro šutira Pavličić, vratar Pongrac je odbija do Hečimovića koji je zakucava u mrežu. Minuti prije kraja Našk povećava rezultat. Galinec loptu dodaje do Ivkovića koji je šutira ispod vratara Pongraca.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/3mjesec/17c/v1{/gallery}

Pet minuta drugog dijela i Ćosić s dvadesetak metara loptu šutira kraj lijeve stative vrata Mladosti. S druge strane neugodnost za Našičane koji čine nepotreban prekršaj na tridesetak metara s desne strane. Ubačenu loptu kraj obrane Naška, i pomalo neodlučnog vratara Kneževića, unišli Kuzmanović gura u mrežu. Usprkos toga Našk je nastavlja s otvorenom igrom (u čemu mu pomaže Mladost) u kojoj je nekoliko puta opasno ugrozio njihova vrata. Najzreliju prigodu imao je u 78. minuti kapetan Kubaček, s dvadesetak metara sjurio se sam prema Pongracu, spetljao se i omogućio obrambenom igraču Mladosti da loptu pošalje u aut. Četiri minute prija kraja Horvatek loptom pogađa lijevu stativu a u devedesetoj minuti Pavličić loptu šalje kraj gola.

U sudačkoj nadoknadi dvije minute ponovno slobodan udarac za Mladost. Na sreću jedan od njegovih igrača je neprecizan nakon čega sudac Grgurević daje znak za kraj. Gosti iz Antina su ga opkolili tražeći da promijeni odluku. Razloga za to zaista nije bilo. Da ih je htio oštetiti kraj je mogao biti i prije izvođenja prekršaja.

Igrač utakmice: Hrvoje Hečimović (Našk).

3.HNL Istok, 18. kolo 

Našk – Mladost (A)    2:1 (2:0)

nogomet18_3_2a

Našice – Gradski stadion.
Teren tvrd. Gledatelja 200.
Glavni sudac Krešimir Grgurević (Slavonski Brod).
Pomoćni suci Zvonko Severinac (Nova Gradiška), Tomislav Katinić (Slavonski Brod).
Četvrti sudac Nikola Šušak (Valpovo).
Delegat Milan Bičanić (Andrijaševci).

Strijelci: 1:0 – Hečimović (29), 2:0 – Ivković (44), 2:1 – Kuzmanović (64).
Opomenuti igrali: Čosić, Ivković (Našk), Križanović, Pavlin, Zovko (Mladost).

 

Našk: Knežević, Galinec, (od 65. Šundalić), Pajić (od 14. Ivković), Andraković, Pavličić, Kubaček, Šulava, Ćosić (od 79 Kraljik), Horvatek, Prevolšek, Hečimović).
Trener Branko Marček.

Mladost: Pongrac, Ivanković, (od 46. Kuzmanović), Šekerija, (od 55. Vovra), Kalauz, Križanović, Maras, Satmari, Pavlin, Andričević, Novoselac, Zovko, (od 49. Lovrić,). 

Trener Jure Petrović. 

(Tekst&Foto: Srećko Sobodić)

Pročitajte još