Našice – Preventivno predavanje motoristima

motor15_3_1a

S obzirom kako su pred nama sve ljepši dani i kako na prometnicama ima sve više motociklista Policijska postaja Našice je odlučila u suradnji sa Moto klubom “Racing” Našice provesti preventivno predavanje  članovima toga kluba. Predavanje je održano u prostorijama DND-a Našice, a predavač je bio Ivan Zeljko policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa.

motor15_3_2aUz kratko ali interesantno  predavanje, prikazani su preventivni ali vrlo šokantni filmovi o stradavanju motociklista i svih ostalih sudionika prometa te što sve brzina, alkohol i nepažnja mogu prouzročiti. Među ostalim je naglašeno kako je ne nošenje kacige jedna od najčešćih uzroka težeg stradavanja motociklista već i kod manjih brzina. Isto tako policijski službenik Zeljko je naglasio koje su sve kazne za određene prekršaje i koje su novosti u cestovnim propisima.

Isto tako moramo napomenuti kako se zna pojaviti veliki problem nakon zime kada se na cestama rijetko sreću motociklisti. Vozači automobila nakon uspavane zime zaborave na motocikliste i njihovu prisutnost u prometu i već pri malo ljepšem vremenu kada se broj ljubitelja motora na cesti poveća,  dolazi do oduzimanja prednosti prolaza što za motocikliste zna biti itekako pogubno.

Ovim putem poručujemo svim sudionicima u prometu pojačan oprez i pridržavanje propisa u vožnji.

motor15_3_3a

Pročitajte još