Hrvatska – Powerlifter iz Našica osvojio 3. mjesto na državnom natjecanju

Deni Bečko

Našičanin Deni Bečko (18) osvojio je 3. mjesto u kategoriji do 90kg u Juniorskom djelu na državnom natjecanju u Powerliftingu. (squat, bench press, i deadlift.) Deni je na squatu (“čučnju”) podignuo 160kg, u benchpressu 120 kg,
te u deadliftu (tzv. “mrtvom dizanju”) 187,5kg što čini ukupno 467,5kg! Na natjecanju je prisustvovalo 20-tak natjecatelja iz cijele Hrvatske. 
{youtube}HR_DbZ3XBug{/youtube}
deni15_1_2aMladi sportaš je svoju karijeru započeo 13.08.2011. u Virovitici gdje je na svom prvom natjecanju osvojio 2. mjesto u benchpressu – 120kg, te u powerliftingu 3. mjesto s totalom od 420kg. Natjecanje je održano 14.01.2012. u Zagrebu, u klubu „Metalac“, a  organizirao ga je Hrvatski Powerlifting savez.
Za komentar ovog natjecanja priupitali smo Sebastijana Placenta koji je na ovom natjecanju bio kao promatrač i koji smatra da bi se i na ovakve sportove trebalo obrati pažnja. “Deni je postigao odličan rezultat uzevši u obzir da je bio najmlađi natjecatelj i svega drugi put na natjecanju (tj. prvi put na državnom). Stao je rame uz rame s najboljim hrvatskim powerlifterima, stisnuo zube i ostvario zavidne  rezultate. Žao mi je što Deni nema pravilne uvjete za trening i žao mi je što grad nema sluha za ostale sportove – poput ovog. Rezultati su tu, napretka ima i bilo bi vrijeme da se Denijev trud nagradi.” za kraj je rekao Sebastijan Placento.
deni15_1_3a
deni15_1_4a

Pročitajte još