Rukomet – RK Nexe – RK Karlovac 36:30 (16:15)

rknexe14_4_1aa

U prvome kolu Lige za prvaka Nexe je pobijedio odličnu momčad Karlovačke banke i upisao prva dva boda u domaćem prvenstvu.

 

Markotić je otvorio utakmicu zgoditkom u prvoj minuti, Barišić Jaman je stavio točku na i u 59.minuti za konačnih 36:30. Između toga događalo se svašta.
Nakon početnoga vodstva Nexea, gosti zabijaju četiri za redom i uglavnom održavaju prednost do 15.minute prvoga dijela. Naši rukometaši tada pojačavaju pa do odmora i prelaze u minimalno vodstvo 16:15.
Nastavak utakmice donosi potpunu razliku u pristupu i angažmanu aktualnih viceprvaka Hrvatske koji serijom 6:1 rješavaju utakmicu u 36.minuti.
Prednost je od tada varirala, malo 5, malo 8, na kraju 6 razlike – 36:30.
Momčad iz grada na četiri rijeke odlično se predstavila našičkoj publici, jači su sigurno od nekih momčadi s kojima smo se susretali u SEHA ligi.
„Nexići“ nisu briljirali u prvome dijelu, nastavak je popravio dojam. Utakmica je bila izuzetno zanimljiva i prava je šteta što gledatelja nije bilo više.
Dva brata…dva kluba…jedan u crnom, drugi u bijelom dresu…jedan s lijeve, drugi s desne strane…jedan pivot, drugi srednjak…jedan zabio, drugi nije…jedan Bruno, drugi Krešimir…naši sugovornici nakon utakmice.
{youtube}QlJL3nhCY_I{/youtube}

 

Bruno Kozina (RK Karlovačka banka) i Krešimir Kozina (RK Nexe)

(Tekst: Vjekoslav Mahovlić, Foto: Hall)

Više slika i statističkih podataka možete pronaći na www.rknexe.hr

Pročitajte još