Našičanka putem interneta prevarena za 5000 eura

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske početkom ove godine 77-godišnjakinja iz Našica putem društvene mreže stupila je u kontakt s nepoznatom osobom koja ju je zatražila novčanu pomoć. Lažnim prikazivanjem činjenica tijekom komunikacije, nepoznata osoba dovela je u zabludu 77-godišnjakinju te je na taj način u više navrata uplatila određene novčane iznose na račun u inozemstvu. Prevarant je oštetio 77-godišnjakinju za oko 5.000 eura. Policija traga za počiniteljem.

Kako ne biste postali žrtva prevaranta, policija vam savjetujemo da olako ne prihvaćate neprovjerena poznanstva i neuobičajene zahtjeve za novčane uplate. Jedna od najučinkovitijih obrana od prijevara preko interneta je podizanje svijesti potencijalnih žrtava o opasnostima s kojima se mogu susreti na internetu. O mogućim prijevarama putem interneta, ali i o načinima zaštite, možete pročitati OVDJE.

Platio akontaciju za izvođenje građevinskih radova koji nisu obavljeni

Tijekom svibnja 2022. godine 54-godišnjak iz Valenovca platio je akontaciju 41-godišnjaku iz Nove Gradiške za izvođenje građevinskih radova na obiteljskoj kući, a koje do današnjeg dana nije započeo niti je vratio novac. Vlasniku, 41-godišnjaku pričinjena je materijalna šteta od oko 800 eura. Protiv počinitelja podnosimo prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća u kojoj je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede dok je u šest prometnih nesreća nastala materijalna šteta. Šest prometnih nesreća dogodila se na području PPRP Osijek i jedna na području Đakova.

U nadzoru prometa zatečena dva alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer u nadzoru prometa evidentirana su dva vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 2,50 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer u 23,45 sati u Osijeku kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 54-godišnjak iz Tenje. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 2,50 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Prekoračio brzinu za 52 km/h

U Strizivojni jučer je u 10,46 sati 24-godišnjak upravljao je osobnim automobilom u naselju gdje je brzina ograničena prometnim znakom 70 km/h, brzinom od 122 km/h čime je prekoračio dopuštenu brzinu za 52 km/h. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna od 1.320 do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera do 3 mjeseca.

Pročitajte još