Našice – U našoj školi održano drugo Županijsko stručno vijeće pedagoga Osječko-baranjske županije

skola30_3_1a

U srijedu 28. ožujka naša je škola ugostila stručne suradnike pedagoge na njihovom županijskom stručnom vijeću.

S početkom u 9 sati, stručni skup pozdravnim je govorom otvorila naša ravnateljica Vlatka Zahirović koja je naše goste upoznala sa školom. Istaknula je brojne zanimljivosti o školi, naše talentirane i marljive učenike te rekla nekoliko riječi o opremljenosti škole. Potom je pedagoginja Đurđica Zailac dodala još nekoliko riječi o programu koji se slijedio. Voditeljica Županijskog stručnog vijeća pedagoga Verica Kuharić Bučević također je održala uvodnu riječ i uvela nas u zabavan program.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/3mjesec/30b/v1{/gallery}

Nakon toga su sve prisutne glazbenim programom razveselili Anamarija Mrak, Karlo Vulić te Ritmička skupina „Našičko sunce“ koju su uvježbale učiteljica Blaženka Vrlja i pedagoginja Đurđica Zailac.

U službenom dijelu stručnoga vijeća održane su tri točke dnevnoga reda:

  1. Kurikulum usmjeren na učenika – izlaganje pedagoginje u OŠ kralja Tomislava Đurđice Zailac
  2. Antistres radionice i primjena u nastavi – voditeljica pedagoginja u OŠ kralja Tomislava Đurđica Zailac
  3. Uloga pedagoga u ostvarivanju međupredmetnih tema (naglasak na Građanskom odgoju i obrazovanju) – izlaganje Mirjane Bilić, prof.

 

Evo što nam je nakon skupa rekla Ivana Biljan, viša savjetnica za stručne suradnike pedagoge i predstojnica osječke podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje:

NS: Kako biste ocijenili današnji stručni skup?

Općenito vidim veliku korist od stručnog usavršavanja, a posebno bih danas istaknula izvrstan rad u manjim skupinama uz interaktivne radionice pedagoginje Đurđice Zailac. Teme su bile vrlo atraktivne: kurikul usmjeren na učenika, rješavanje stresa koji pomaže uspješnosti nastave te vrlo važna i aktualna tema građanskoga odgoja i obrazovanja.

NS: Što možete reći o današnjim predavačima?

To su ljudi iz prakse, iz škola koji svoje znanje dijele sa sustručnjacima što je vrlo važno za učenje odraslih. Posebice za profesionalni razvoj. Predavači, vaša pedagoginja Đurđica Zailac, voditeljica ŽSV-a Verica Kuharić Bučević te kolegica Mirjana Bili bile su izuzetno motivirane upravo zato jer su danas bile u ulozi onih koji poučavaju, a sudionici jer su bili u ulozi onih koji uče.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/3mjesec/30b/v2{/gallery}

NS: Koliko je uspješna bila naša škola u organizaciji skupa?

Zahvaljujem našim domaćinima jer su prepoznali važnost stručnog usavršavanja. Otvorili su nam svoja vrata i stvorili kvalitetno ozračje što je vrlo važno za ovakve skupove. Osim što je škola prostorno lijepa, znamo da školu čine ljudi. Danas se vidjela toplina i predanost u radu, počevši od pozdravnih govora, prigodnog programa, pa sve do samim predavanja i radionice vaše pedagoginje Đurđice Zailac. Nazočni su mogli čuti i naučiti mnoga vrijedna iskustva iz prakse.

Zatim smo za mišljenje upitali i voditeljicu Županijskog stručnog vijeća pedagoga Vericu Kuharić Bučević. Evo što nam je rekla:

Naše stručno vijeće broji 25 članova pedagoga i godišnje održavamo tri vijeća od kojih je prvo obično u Đakovu. Danas je bila posebno lijepa atmosfera. Radilo se o temi koja nas sve zanima jer je stres danas svugdje i treba nam druženja i razmjena iskustava kako bismo i mi onda mogli u svoj kolektiv unijeti pozitivno ozračje i iskustva.  Općenito mislim da je topla ljudska komunikacija i briga o drugima u našem radu s djecom izuzetno važna.  Zadovoljan učitelj čini zadovoljnog učenika!

Stručni skup završen je oko 14 sati, a sudionici su bili vrlo zadovoljni organizacijom i sadržajem skupa, a posebno su ugodnom ocijenili poticajnu i opuštenu atmosferu.

{gallery}Slike_tekstovi/2012/3mjesec/30b/v3{/gallery}

MARTINA KON, 8.B

NOVINARSKA SKUPINA

Pročitajte još