Našice – Postani i ti mladi poduzetnk

poduzetnik6_2_1a6.2.2011.Problem gospodarske recesije na području Osječko-baranjske županije posebno je pogodio mladu populaciju ljudi. Upravo mladi između 18 i 29 godina jedna su od najugroženijih skupina u društvu koja teško pronalazi posao na tržištu
rada. Kako je intelektualni potencijal kod ljudi najizraženiji upravo u ovom periodu čovjekova života, želja nam je ovim projektom potaknuti, educirati i preusmjeriti mlade da pokrenu vlastitu poduzetničku inicijativu.

Javne tribine održati će se u svim zainteresiranim gradovima i općinama tijekom prve polovice 2011. godine, a izalagači su slijedeći: djelatnici Agencije za razvoj Osječko-baranjske županije, gospođica Darija  Krstić iz Centra za poduzetništvo Osijek, gospođa Sandra Dominić iz zadruge Poduzetnička mreža kao i renomirane osobe iz područja poduzetništva.

Mladi će na ovoj javnoj tribini dobiti potrebne informacije kako pokrenuti “biznis” koje će potom moći iskoristiti i u vlastitim budućim projektima.Uvaženi izlagači će odgovoriti na pitanja koja se tiču samog poduzeća, odnosno njihovog osnivanja, količini novca koji je za to potrebno, kojim osobama i institucijama se obratiti, razliku između trgovačkog društva i obrta, pitanja vezana uz zadruge i kako ih osnovati, kao i na pitanja o mogućnostima kreditiranja i dosadašnjim iskustvima naših poduzetnika.

Ovim projektom želimo motivirati mlade da se odvaže i pokrenu svoj vlastiti posao, kao i da putem dobivenih informacija potpomognu već postojeća javna ili privatna poduzeća koja posjeduju, vode ili rade u njima.

Predsjednik Savjeta mladih Grada Našica, Ivan Keglević

poduzetnik6_2_2a

Pročitajte još