Na tavanu pronašla eksplozivna sredstva, pušku i streljivo

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske na tavanu kuće u Švajcarnici 73-godišnjakinja je jučer pronašla četiri tromblonske mine, dvije ručne bombe, automatsku pušku i streljivo, a što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na siguran način izuzeo.

Oštećena rampa u Tvrđi

Nepoznati počinitelj je 20. kolovoza u Osijeku u 4,32 sati oštetio ulaznu rampu u „Tvrđu“. Pravnoj osobi počinjena je materijalna šteta veća od 650 eura. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Otkriveni prevaranti

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek te Policijske postaje Donji Miholjac utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 42-godišnja strana državljanka počinila dvije prijevare. Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđena je osnovana sumnja da je 42-godišnji strani državljanin počinio kazneno djelo „Računalna prijevara“. Također, provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. policijske postaje Osijek utvrđena je osnovana sumnja da je 33-godišnjak počinio kazneno djelo „Prijevara“. Naime, 24-godišnjak je krajem siječnja 33-godišnjaku uplatio 300 eura za fotoaparat, koji do danas nije dobio. Slijede prijave nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede dok je u preostalih sedam nastala materijalna šteta. Pet prometnih nesreća dogodile su se na području PPRP Osijek te po dvije na području PP Beli Manastir i PP Đakovo.

U nadzoru prometa zatečena tri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su u nadzoru prometa evidentirana tri vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Upravljao automobilom s 1,79 promila

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 18,45 sati u Osijeku, kada je nadzoru prometa zatečen 57-godišnji vozač osobnog automobila. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 1,79 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još