Našice – Proslavljena stota nagrada Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” Našice

Proslavljena stota nagrada Osnovne glazbene škole "Kontesa Dora" Našice

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEDanas je u uredu gradonačelnika Našica, upriličen svečani prijem za djelatnike, mentore i profesore glazbene škole, te njihove učenike tamburaškog odjela Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” Našice. Povod ovog prijema je bio osvajanje stote nagrade Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” Našice, Odjel tambure.

 

Ovom prilikom gradonačelnik Krešimir Žagar je čestitao na osvojenoj nagradi je te u nastavku rekao.

“Stota nagrada osvojena za Osnovnu Glazbenu školu, odjel tambure, ali i za naš grad bio je pravi povod da se nađemo u prostorijama grada. Na ovaj način želimo se odužiti djelatnicima osnovne glazbene škole, ali i malim glazbenim virtuozima, kroz tamburaški orkestar ili kao pojedinačnim solo tamburašima, na svemu što su učinili, ne samo u ovoj godini sa stotom nagradom, nego praktički i sa svima koji su ugradili pa čak i dio svog našičkog života u sviranje tambure i pokazali na koji se način može zajedništvom stvoriti nešto i ostvariti nemoguće. Mala smo sredina, ali toliki uspjesi pokazuju koliko je tu puno rada, energije i truda, i to prvenstveno ravnateljice, kao i svih profesora osnovne glazbene škole, ali i koliko je utrošeno volje i vremena naših malih sugrađana i njihovih obitelji. Zbog svega toga još jednom vam od srca hvala i zajedno se radujemo 101. nagradi.”

Proslavljena stota nagrada Osnovne glazbene škole "Kontesa Dora" Našice

Profesorica Marina Kopri je zahvalila gradonačelniku Žagaru na prijemu u ime svih djelatnika i članova OGŠ “Kontesa Dora” Našice te je još naglasila.

“Mi proslavljamo stotu nagradu tamburaškog odjela, a gradonačelnik je danas ovdje primio djelatnike, mentore i profesore glazbene škole, te njihove učenike tamburaškog odjela. Uključeni su bili i članovi orkestra, solisti koji su imali natjecanje, poput solo bisernice i brača, te članovi komornog sastava i ja kao dirigentica. Još jednom se zahvaljujemo na ovim lijepim nagradama koje nam je gradonačelnik uručio.”

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2013/3mjesec/14a/v1{/gallery}

Profesorica je također naglasila kako je djelatnik OGŠ Danijel Kopri samoinicijativno inspiriran napisao kompoziciju koja se zove “Našice, moj grad” i koja bi mogla biti našička himna.

“Njegova je ideja realizirana, a treba vidjeti da li će zaživjeti kao jedno instrumentalno i vokalno djelo sa zborom i da li će se možda koristiti prigodom nekih naših svečanosti. Gdin. Kopri će skladbu pokloniti gradu i ponuditi gradonačelniku da ju koristi kao jedan oblik promocije našega grada. Osobno smatram da je to dobro za grad i želja mi je ta ideja stvarno i zaživi.”

 

{module Adsense 300×250 – slika} {module Adsense 300×250 – slika}

Pročitajte još

Učitavanje...