Našice – Osnovan Taekwondo klub “Našice”

Našice - Osnovan Taekwondo klub "Našice"

Danas je u općinskim prostorijama u gradskoj vijećnici održana osnivačka skupština na kojoj je službeno osnovan “Taekwondo klub Našice”. Osim članova, osnivanju kluba su nazočili i gradonačelnik Krešimir Žagar, dogradonačelnik Hrvoje Šleder, predsjesnik Športske zajednice Grada Našica Josip Pavlus i potpredsjednik Kickboks kluba “Impact” Našice Ivan Ćosić koji su pohvalili dosadašnji rad sekcije koja do sada radi oko 8 godina i koja je za to vrijeme postigla odlične rezultate.

 

Među ostalim na osnivačkoj skupštini je izabrano predsjedništvo kluba tako da je za predsjednika izabran Branko Leš – predsjednik, Mario Anđelić – dopredsjednik, Davor Leš – tajnik, Ana Kalman – rizničar dok su u predsjedništvu još i Tihomir Horvath, Ksenija Leš, Tajana Prološčić, Željko Galinec i Tomislav Matejčić.

 

Svakako je za spomenuti dosadašnje uspjehe Taekwondo kluba Maksimir – sekcije Našice a to su:

Na lokalnoj razini: 21 zlato, 27 srebra, 42 bronce
Na državnoj razini: 7 zlata, 6 srebra, 9 bronci
Na međunarodnoj razini: 29 zlata, 36 srebra, 72 bronce
Ukupno: 57 zlata, 69 srebra, 123 bronce
Sveukupno: 249 medalja

 

taekwondo17 3 2aNovi predsjednik novoosnovanog Taekwondo kluba Našice Branko Leš rekao je nekoliko riječi o tome zašto su baš sada odlučili osnovati našički klub, i to nakon osam godina djelovanja istog kluba u Našicama, ali kao sekcije zagrebačkog kluba, te što misle postići u novom klubu.

“Pošto su naši i stari i novi članovi počeli postizati izvrsne rezultate danas je sazrio trenutak za osnivanja kluba. Unatoč tome što su nam članovi Našičani, njihovi rezultati dosada nisu mogli biti vezani uz Našice, pošto ovdje nismo bili registrirani. Nadam se da ćemo te rezultate sada moći predstaviti i Našičanima. Dosada je suradnja kluba i Grada bila izvanredna, i osim materijalne pružali su i moralnu podršku, a s novim klubom ćemo moći dobivati samo još više. Kako bi sekciju pretvorili u klub, morali smo imati i neke starije trenere pa bih tako ovoga puta istaknuo Anu Kalman (crni pojas treći dan), koja je od dva trenera dobila kvalitetne osnove i koja je izniman talent.” – rekao je Leš.

Predsjednik Branko Leš je još u nastavku naglasio kako sada pri OŠ Dore Pejačević imaju svega dva termina, što je vrlo malo jer je to tek na bazi rekreacije. Svoje obveze redovito ispunjavaju i sve rade u dogovoru sa školom, ali sve je to nekada vrlo problematično i termini su vrlo oskudni. Pošto u klubu imaju i veliki broj male djece, njima zna vrijeme održavanja treninga biti dosta kasno tako da bi bilo vrlo zgodno da se u skorašnjoj budućnosti nađu neki bolji prostori koji bi mogli imali na raspolaganju tijekom cijelog dana. 

taekwondo17 3 3a

Među nazočnima gostima bio je i predsjednik Športske zajednice grada Našica Josip Pavlus koji je pokazao iznimno zadovoljstvo osnutkom ovoga kluba te je naglasio i da odbija bilo kakvu tvrdnju da to nije uvijek bio i našički klub. “Ljudi u športskoj zajednici su oduvijek pratili rad ovog vrlo kvalitetnog kluba koji postiže izvrsne rezultate, ali bila je šteta što te rezultate nisu mogli nagrađivati, pošto klub iz tehničkih razloga nije član športske zajednice. Unatoč teškim vremenima, naša športska zajednica, pogotovo preko županijske, a i preko Hrvatskog Olimpijskog Odbora, može pomoći ne samo ovom novoosnovanom, već i svim klubovima koji na prostoru našeg grada rade kvalitetno i pozitivno. U gradu ćemo sada imati vrlo kvalitetne borilačke klubove s izvrsnim rezultatima i obveza Šortske zajednice i Grada Našica je da se u dogledno pronađe adekvatan prostor kako bi mogli nesmetano nastaviti sa svojim dobrim radom. Na ovoj osnivačkoj skupštini bilo je i govora o usuglašavanju termina treninga pojedinih klubova, pošto u gradu imamo velik broj članica športske zajednice, a uz postojeću infrastrukturu je teško kvalitetno podijeliti vrijeme korištenja istih prostora.

{gallerywidth=200 height=133}Slike_tekstovi/2013/3mjesec/17/v1{/gallery}

Kao predstavnik Grada Našica na osnivačkoj skupštini bio je i gradonačelnik Krešimir Žagar koji je napomenuo da je Grad od početka osnivanja kluba u dogovoru s predsjednikom športske zajednice Našice Josipom Pavlusom pokušavo naći najbolje rješenje za ovu sekciju i da je sada ovaj pou sve puno lakše organizirati i dogovoriti. Nakon registracije financijska pomoć klubu će biti puno lakša, jer su se dosada, prema gradonačelnikovim riječima “morali na razne načine snalaziti kako im materijalno i financijski pomoći. ” U klubu ima puno mladih Našičana, koji su u tom klubu ostvarivali izvrsne rezultate, tako da je današnji formalni čin osnivanja kluba korak u dobro smjeru ka boljem i kvalitetnijem radu. U samom radu kluba, pogotovo treninga, odlazaka na natjecanja i ostvarivanja rezultata neće se ništa promijeniti, ali će pomoć klubu putem Športske zajednice i gradskog proračuna biti olakšana, a svi njihovi rezultati biti će zabilježeni kao našički uspjesi.”

Što se tiče termina i prostora, gradonačelnik kaže kako je Grad klubu upravo u tom dijelu dosada najviše pomagao, i to u smislu financiranja korištenja školskih dvorana. “Situacija nije zadovoljavajuća, pošto u Našicama ima puno dvoranskih sportova, a problem je treninge osmisliti i prilagoditi radnom vremenu škola i inih prostora za vježbanje. Zalaganjem našičkih borilačkih klubova, primarno KSB Impact i Karate kluba Našice, pronađeno je rješenje i adekvatan prostor u našičkoj ciglani, za koji se Grad nada da će  se primjereno opremiti i postati baza borilačkim sportovima te ishodište svih budućih vrhunskih rezultata.” – rekao je za kraj gradonačelnik Žagar.

{module Adsense 468×60 Slika}

Pročitajte još