Našice – Obilježen Dan državnosti

Polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva za sve poginule branitelje

Danas je u Našicama povodom Dana državnosti, koji se slavi na današnji dan 25. lipnja, pored spomen obilježja „Uskrsla Hrvatska‟ bilo polaganje vijenaca, paljenje svijeća i molitva za sve poginule branitelje. Prije toga ispred zgrade općine obilježavanje je započelo nastupom Gradske glazbe Našice i Našičkih mažoretkinja „Dora‟.

 

Okupljenim građanima s nekoliko riječi se obratio i gradonačelnik Krešimir Žagar koji se prije svega zahvalio svim gostima i okupljenima, mažoretkinjama, gradskoj glazbi i njihovim voditeljima. Ujedno je pozdravio zamjenika gradonačelnika gospodina Stjepana Pintarića, sve dosadašnje i buduće gradske vijećnike, djelatnike gradske i državne uprave, hrvatske vojske i policije, predstavnike Savjeta mladih, turističke zajednice i svih ustanova u vlasništvu Grada, ali i svih poduzeća, udruga, klubova i političkih stranaka koji su se povodom praznika Dana državnosti okupili na trgu.

 

U svom pozdravnom govoru gradonačelnika je posebno izdvojio sve branitelje, predstavnike, predsjednike i članove braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. 

polaganje25 6 2a„Danas je trenutak proslave velike ustavne odluke Hrvatskog sabora o tome da Hrvatska napokon postane neovisna. Prije 22 godine upravo ta odluka pokrenula je lavinu događanja koji su doveli do samostalne hrvatske države, ali, nažalost, izgrađenu na krvi mnogih branitelja koji su za nju dali svoje živote. Ovo je najljepši trenutak za zahvaliti svima koji su svojim životom izgradili našu državu, a koju mi dalje možemo nadograđivati. Zaslužili su da se ovdje ispred „Uskrsle Hrvatske‟ sjetimo onih za koje bi radije htjeli da su danas s nama, a koji su poginuli i izgorjeli u ljubavi i želji za hrvatskom neovisnošću.‟ – rekao je u pozdravnom govoru gradonačelnik Žagar čestitavši svima Dan državnosti i  pozvavši sve prisutne na minutu šutnje i molitvu za poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje, a nakon toga i da pođu na Svetu misu za domovinu.

{gallery width=150 height=100}Slike_tekstovi/2013/6mjesec/24/v1{/gallery}

 

Pročitajte još