Našice – Medni sajam Udruge „Pčela‟ Našice

Našice - Medni sajam Udruge „Pčela‟ Našice

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEDanas je na glavnom trgu dr. Franje Tuđmana ispred robne kuće od 9 pa sve do 13 sati u organizaciji Pčelarske udruge „Pčela‟ Našice organiziran medni sajam.

Na sajmu su članovi pčelarske udruge Našičanima pokazali i dali na degustaciju, kao i na prodaju, med kao i sve ono što se od meda i pčela može dobiti.  Naravno, tu se, uz glavni pčelinji proizvod med od bagrema, koji je ujedno i najcjenjeniji, moglo naći cvjetni med, med od lipe, kestena i repice. Uz med, posjetitelji su mogli kupiti razne rakije dobivene od meda, likere, propolis, medno saće, razne masti i cvjetni prah.

 

Gradonačelnik Krešimir Žagar zahvalio se svim institucijama, ustanovama, poduzećima, školama, vrtiću, udrugama i klubovima koji su sudjelovali i omogućili 60-tak događanja organiziranih tijekom lipnja i povodom proslave Dana Grada Našica. Kao središnji događaj proslave istaknuo je svečanu svetu misu i prijem kod gradonačelnika na samo Antunovo. „Završavamo cijeli taj ciklus događanja najslađim događajem, tj. tradicionalnim mednim sajmom na središnjem gradskom trgu i to zahvaljujući vrijednim članovima udruge „Pčela‟ Našice. I ove godine su nam prikazali svoje proizvode, vještine, znanja i  iskustva. Znamo koliko je ova udruga vrijedna, pošto njihov rad primjećujemo čitave godine. Od srca im želimo da i ova sezona bude medna i plodna, te da proizvodi iz ove sezone zabljesnu na sajmu sljedeće godine povodom Antunova.‟ – pohvalio je rad udruge i poželio im uspješnu sezonu gradonačelnik Žagar.

{gallery width=150 height=100}Slike_tekstovi/2013/6mjesec/29/v1{/gallery}

S današnjim danom i mednim sajmom došli smo i do kraja programa proslave Dana grada Našica i Dana državnosti Republike Hrvatske, a već s nedjelje na ponedjeljak za Našice, ali i cijelu Hrvatsku, je povijesni dan kada Republika Hrvatska ulazi u Europsku Uniju. Za pčelare možemo slobodno reći kako su oni očito spremni za ulazak u EU, a nadamo se da će tako biti i sa svim ostalim kako udrugama, klubovima, zadrugama tako i obrtima, firmama, ali i gradskim i državnim institucijama.

{gallery}Slike_tekstovi/2013/6mjesec/29/v2{/gallery}

(Prikaz rojenja pčela i prikupljanje novih rojeva)

Pročitajte još

Učitavanje...