Na intervenciji gašenja požara u Osijeku ozlijeđena tri vatrogasca

„U gašenje požara odmah su angažirane sve snage, i gradski i županijski stožer, a sada je na terenu oko 180 vatrogasaca sa 82 vatrogasna vozila.” – rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković – te dodao da je u gašenje požara uključen i robot civilne zaštite koji je pomogao u presijecanju požarišta.

Na intervenciji gašenja požara ukupno su ozlijeđena tri vatrogasca od kojih je jedan zadobio teže ozljede. Obavljena je izmjena vatrogasnih snaga na požarištu koje nastavljaju s gašenjem požara, a snage koje su bili tijekom noći i jutra na požarištu nalaze se na preventivnom pregledu u Hitnoj medicinskoj službi.

„Požar je još aktivan, i bit će zasigurno aktivan  tijekom cijeloga dana. Vatrogasci će uložiti sve snage zajedno s pripadnicima civilne zaštite i robotom kako bi zaustavili požar.” – rekao je zapovjednik Tucaković te dodao kako će se u vatrogasne kamione dodavati i novo sredstvo za gašenje kojim će se usporavati gorenje odnosno povećati učinkovitost gašenja.

„Ovim putem želim pozvati građane na dodatan oprez te ih molim da se pridržavaju svih uputa koje daju stožeri kako bi se smanjila izloženost opasnosti uslijed produkata ovog velikog požara.” – zaključio je zapovjednik Tucaković.

Izvor: HVZ

Pročitajte još