Na autocesti vozila u suprotnom smjeru

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske na autocesti A5, iz smjera Osijeka prema Đakovu jučer je u 3,10 sati tijekom nadzora prometa zaustavljena 31-godišnjakinja iz Koritne, koja je upravljala osobnim automobilom u suprotnom smjeru. Za počinjeni prekršaj izrečena joj je novčana kazna u iznosu od 1.320 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih bodova.

Tijekom protekla 24 sata četiri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđene, a u tri je nastala materijalna šteta. Na području PPRP Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće, a u Donjem Miholjcu i Našicama po jedna prometna nesreća.

Policija ga zaustavila s 1,88 promila

Na području Policijske uprave osječko – baranjske jučer su u nadzoru prometa zaustavljena tri vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 00,01 sati u ulici Zrinjevac u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljan osobni automobil s kojim je upravljao 49-godišnjak iz Osijeka. Vozaču je evidentirana koncentracija od 1,88 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

Vozio s 2,10 promila pa sletio s ceste

U Donjem Miholjcu u 12,50 sati dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Tridesetdevetogodišnjaki vozač osobnog automobila iz Donjeg Miholjca je zbog neprilagođene brzine kretanja sletio je s kolnika. Vozaču je evidentirana koncentracija od 2,10 promila alkohola u krvi. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih bodova.

Ukrao mobitele

Nepoznati počinitelj je u noći između petka i subote u jednom od ugostiteljskih objekata u osječkoj Tvrđi ukrao dva mobitela od 26-godišnjakinje i 27-godišnjakinje te im pričinio ukupnu materijalnu štetu od oko 600 eura. Policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljem.

Provalio u kuću

Nepoznati počinitelj je u vremenu od 15. siječnja do 11. veljače u Petrijevcima iz otključane pomoćne prostorije obiteljske kuće ukrao bicikl i kazan. Vlasnici 82-godišnjakinji pričinjena je materijalna šteta od oko 700 eura. Policija traga za počiniteljem.

Pročitajte još