Muzej hrvatskog vatrogastva na Špancirfestu

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) i ove godine otvara vrata posjetiteljima festivala Špancirfest, koji će se održati od 18. do 27. kolovoza 2023. godine.

Centralni događaj u Muzeju hrvatskog vatrogastva će biti otvaranje izložbe „SILVANUS“ na temu zaštite šuma od požara, koje će se održati u subotu 19. kolovoza u 19:00 sati. Kroz izložbu je predstavljen EU projekt „SILVANUS”, nazvan po rimskom bogu šuma i neobrađene zemlje.

Cilj projekta je smanjenje rizika od izbijanja šumskih požara kroz upotrebu novih tehnologija te kroz edukativne kampanje za podizanje svijesti o odgovornom ponašanju. Uz fotografije i edukativne plakate, posjetitelji će vidjeti promotivne tiskane i video materijale kao i opremu koja se koristi u gašenju šumskih požara. Također, posjetitelji će moći pogledati stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva u kojem se nalaze predmeti iz bogate hrvatske vatrogasne povijesti. Za vrijeme trajanja Špancirfesta Muzej će biti otvoren svaki dan od 14,00 do 20,00 sati. Za dodatne informacije i rezervacija posjeta u drugom terminu možete kontaktirati Muzej na: 091/112-0013 ili [email protected]

Pročitajte još