Movember ili Brkati studeni i ove je godine obilježen u Frizerskom salonu „Franjo”

Movember je pokret obilježavanja studenog kao mjeseca zaštite zdravlja muškaraca. Naglasak je na zdravstvenim problemima koji pogađaju muškarce, kao što su rak prostate i rak testisa, ali i na često zanemarenim poteškoćama vezanim uz mentalno zdravlje i samoubojstvima. To je doba godine kada u znak podrške pripadnicima „jačeg spola“ brojni muškarci puštaju brkove, a sve s ciljem podrške u borbi protiv raka testisa i raka prostate.

Franjo Božiček, vlasnik istoimenog frizerskog salona već godinama podržava ovu inicijativu kako bi ukazao na mogući problem kod svakog muškarca. Tako Franjo otvori vrata svoje radnje posljednje subote u studenom i besplatno uređuje brade i brkove svima koji su ih pustili kao znak solidarnosti u borbi protiv raka testisa i raka prostate. Stoga su se jučer okupile živopisne brade kako bi simbolično ukazali na problem koji pogađa većinu osoba muškoga spola.

Prema Franjinim riječima zdravlje muškaraca je ključna tema koju često zapostavljamo, a Movember je prilika da podignemo svijest o problemima s kojima se muškarci suočavaju i puštanje brkova postaje izraz podrške i zajedništva u borbi protiv bolesti poput raka prostate i testisa. „Ovo je simbolična poruka kroz frizersku stolicu i škare koja širi svijest o važnosti prevencije i brige o vlastitom tijelu.” – zaključio je Franjo.

A kako je ove godine prošao Brkati studeni možete vidjeti na ovoj poveznici.

Pročitajte još

This will close in 8 seconds