Mladi poljoprivrednici u iščekivanju Agro Start Up konferencije

U prostorijama Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 24. i 25. listopada, mladi budući poljoprivrednici, studenti iz gradova Zagreba, Požege, Zadra, Splita, Karlovca, Križevaca, Slavonskog Broda, imat će priliku na 7. izdanju Agro Start Up konferencije izložiti svoje viđenje i viziju hrvatske poljoprivrede na panelu pod nazivom „Pogled na poljoprivredu i mogućnosti“ te postavljati pitanja ministrici poljoprivrede Republike Hrvatske mr. sc. Mariji Vučković, čiji se dolazak očekuje i na ovogodišnjoj konferenciji kao i izlaganje.

Nedovoljna edukacija na području digitalne poljoprivrede moglo bi u bližoj budućnosti dovesti do kolapsa poljoprivrede

U dva dana studente očekuju 4 programske cjeline: „Mladi, poljoprivreda i mogućnosti“, „Primjeri dobre prakse, Inspiriramo poljoprivredu“, „Strateški koraci hrvatske poljoprivrede“ te „Primjeri dobre prakse, Inspiriramo poljoprivredu“. Ukupno 17 predavača od kojih će govoriti i pobjednici nacionalnih natječaja „Zlata vrijedan“ te s izbora „Najbolji mladi poljoprivrednik“.

Kako ističe predsjednik organizacijskog odbora Danijel Koletić: „Inspiriramo poljoprivredu sedmi put zaredom ove godine u fokus stavlja iskustva mladih hrvatskih poljoprivrednika. Svjesni smo da se mladi ne žele baviti poljoprivrednom i da u tome ne vide zanimanje budućnosti, a s druge strane brojke pokazuju smanjenje ne samo hrvatske nego i europske poljoprivredne proizvodnje. Nove tehnologije, nedovoljna edukacija na području digitalne poljoprivrede moglo bi u bližoj budućnosti dovesti do kolapsa poljoprivrede. Imajući u vidu da je više od 60% hrvatske poljoprivrede prema statistici „u rukama“ poljoprivrednika koji su stariji od 60 godina. Želimo dati mladim poljoprivrednicima mogućnosti da znaju kojim smjerom trebaju ići i na koji način mogu aplicirati i za financijska sredstva.“ Organizatori su agencija Apriori World i Agronomski fakultet Sveučilište u Zagrebu. Ova konferencija je bez kotizacije, a prvi put će uz studente kao gosti biti i učenici završnih godina poljoprivrednih srednjih škola.

Pročitajte još