„Mladi, kako ste?” – Poziv mladima s područja naše Županije za uključivanje u istraživanje o mentalnom zdravlju

Upitnik je namijenjen općoj populaciji mladih (od 15 do 30 godina) s područja Osječko – baranjske županije. Cilj ovog istraživanja, koje će se provoditi tijekom srpnja i kolovoza, je saznati koji su najčešći problemi s kojima su suočavaju mladi te koje su im potrebe vezano za snažniju podršku u području mentalnog zdravlja. Upitnik je u potpunosti anoniman, a za njegovo ispunjavanje je potrebno 10ak minuta.

Istraživanje se nalazi na poveznici: https://tinyurl.com/2p8eanva , a više o samom projektu Mladi, kako ste? možete pročitati ovdje: https://proni.hr/portfolio-items/mladi-kako-ste/

Pored istraživanja namijenjenog mladima, održat će se jednodnevna javna događanja u 6 gradova OBŽ

Projekt Mladi, kako ste? provodi se na području Osječko – baranjske županije, u partnerstvu PRONI Centra za socijalno podučavanje i Osječko – baranjske županije, unutar 13 mjeseci, od 1. lipnja.2023. do 30. lipnja 2024. i uključit će mlade i donositelje odluka te stručnjake iz područja mentalnog zdravlja iz ove županije.

Glavni cilj projekta je podići razinu svijesti u zajednici o potrebama i poteškoćama s kojima se susreću mladi Osječko – baranjske županije u području mentalnog zdravlja. Provedbom svih planiranih projektnih aktivnosti osnažit će se mladi, krajnji korisnici, za aktivno sudjelovanje, kako bi u dijalogu s donositeljima odluka (dionicima u području rada s mladima) u svojoj lokalnoj zajednici, kreirali preporuke za jačanje podrške mentalnom zdravlju mladih.

Pored istraživanja namijenjenog mladima, održat će se jednodnevna javna događanja u 6 gradova Osječko – baranjske županije (od listopada o. g.) te završna konferencija u Osijeku, u travnju sljedeće godine. Nakon provedenih događanja sa mladima i donositeljima odluka, formirat će se zaključci i preporuke, koji će biti dio dokumenta Mentalno zdravlje i mladi, preporuke mladih za jačanje podrške mentalnom zdravlju mladih na području Osječko – baranjske županije, koji će sadržavati rezultate istraživanja, detektirane izazove i poteškoće/potrebe mladih te prijedloge za unaprjeđenje podrške mladima u lokalnim zajednicama. Projekt Mladi, kako ste? sufinanciran je sredstvima programa Europske unije kroz program Erasmus+.

Pročitajte još