Mladi Crvenog križa Našice proveli radionicu postupaka pružanja prve pomoći kod beba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU ponedjeljak su Mladi Crvenog križa Našice u Klubu mladih proveli radionicu osnovnih postupaka pružanja prve pomoći kod beba. Radionicu je vodila Anja Ergović, a na radionici su bili prisutni članovi kluba mladih.

Mladi su uvidjeli da prilikom provođenja redovnih radionica i vježbi prve pomoći često nedostaje praktični dio postupaka prve pomoći koji se odnosi na bebe. Iz tog razloga u sklopu Europskog projekta solidarnosti “Svaka minuta je važna” mladi su prošle godine nabavili dvije lutke beba za vježbanje reanimacije i ostalih postupaka pružanja prve pomoć. Lutke beba su opremljene tehnologijom koja uz aplikaciju omogućava praćenje ispravnosti postupaka reanimacije i postupaka prilikom gušenja za koje osobe dobiju povratnu informaciju o tome što još trebaju ispraviti. Tijekom trajanja projekta su razvijali program radionice prve pomoći kod beba koju provode i nastavljaju provoditi u budućnosti.

Na radionici postupaka pružanja prve pomoći kod beba, mladi Crvenog križa Našice obnovili su svoje znanje postupaka pružanja prve pomoći kod beba i naučena znanja uvježbavali na lutkama. Na radionici su tako uvježbavali reanimaciju, bez i s korištenjem AVD uređaja, bočni položaj, postupak prve pomoći pri gušenju te ostale postupke pružanja prve pomoći. Cilj radionice bio je da se mladi koji su sudjelovali na radionicama prve pomoći kvalitetnije upoznaju sa specifičnim postupcima pružanja prve pomoći kod beba od onih za mlade i odrasle osobe te tako usavršavaju i nadograđuju svoje ukupno znanje prve pomoći.

Projekt “Svaka minuta je važna” bio je sufinanciran od strane Agencije za mobilnost i programe EU iz fonda Europskih snaga solidarnosti.

Pročitajte još

Učitavanje...