Mia Šimašek najbolja karatašica Slavonije i Baranje u katama i borbama u svojoj kategoriji, a trener Zdenko Minarik promaknut u 6. dan karate umijeća

Uspjehom u Proljetnim dijelu Otvorene lige Slavonije i Baranje u karateu članovi Karate kluba Nexe iz Našica iznimno su zadovoljni. Natjecateljski tim pod stručnim vodstvom Zdenka i Kristine Minarik nastupa u kategorijama od cicibana do juniorskog uzrasta.

Mia Šimašek najbolja je karatašica Slavonije i Baranje u katama i borbama u svojoj kategoriji. Osvojila je zlato, srebro i broncu u katama pojedinačno, dva zlata u katama ekipno i čak tri zlata u borbama. Zapažen uspjeh postigli su i ostali našički karatisti: Noa Kraljik, Filip Subjak, Benjamin Nuić, Maša Grahovac, Matija Uremović, Lara Abramović, Marta Varkonji i Ivona Štrbo. Svaki od njih osvojio je po nekoliko medalja i u katama i u borbama. Kata tim (Mia Šimašek, Marta Varkonji i Maša Grahovac) osvojio je dva zlata u kategoriji kata ekipno. Svi natjecatelji Karate kluba Nexe nastupaju i u katama i u borbama, što ih čini kompletnim karatašima.

Veliku radost i čast Karate kluba Nexe doživio je kada je predsjednik Karate saveza Hrvatske i glavni tajnik Europske karate federacije Davor Cipek za postignuća u karateu promaknuo trenera Karate kluba Nexe Zdenka Minarika u 6. dan karate umijeća uručivši mu zasluženu diplomu.

Izvor: Karate kluba Nexe

Pročitajte još