Međužupanijska suradnja učeničkih zadruga

Međužupanijski susret učeničkih zadruga Osječko – baranjske, Vukovarsko – srijemske i Brodsko – posavske županije održan je 11. studenoga 2023. u Tehničkoj školi i prirodoslovnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Osijeku. Domaćin je bila Učenička zadruga RUĐERICA.

Međužupanijski skup omogućio je razmjenu iskustava voditelja učeničkih zadruga, suradnika i učenika. Održano je šest edukativnih interaktivnih radionica izrade keramičkih kućica, platnenih cvjetova i bundeva, anđela, narukvica, makrame, ukrasa od hladnog porculana te izrada matrica i otiskivanje uzoraka na tkaninu. U radu je sudjelovalo 90 osoba. Učeničku zadrugu Srednje škole Isidora Kršnjavoga „ISIDORA”, predstavljale su učenice Lana Kovačević i Ana Marija Borković te voditeljica Učeničke zadruge Danijela Puhanić, prof.

U sklopu susreta održan je sastanak Podružnice HSUZ-a Osječko – baranjske županije. Voditeljica Ivana Kardo predstavila je novosti vezane uz organizaciju i rad učeničkih zadruga. Učenička zadruga Celestina Srednje škole Donji Miholjac predstavila je svoj nagrađeni istraživački rad s ovogodišnje državne smotre.

Sudionici su informirani o radu Učeničke zadruge „RUĐERICA” koja djeluje kroz četiri sekcije: prehrambenu, kozmetičku, ekološku i grafičku. Voditelji grafičke sekcije upoznali su sudionike s načinom rada, pokazali radionicu i strojeve grafičke radionice te prezentirali primjere gotovih proizvoda. Ukazali su na uspješne suradnju s različitim ustanovama, školama i učeničkim zadrugama.

Izvor: SŠIK Našice, Danijela Puhanić, prof.

Pročitajte još