Međunarodni je dan obitelji

Svake godine, 15. svibnja obilježava se Međunarodni dan obitelji. Nakon brojnih rezolucija Ekonomskog i socijalnog vijeća i u koordinaciji s ostalim međunarodnim organizacijama, Opća skupština Ujedinjenih naroda je 1990. godinu proglasila Međunarodnom godinom obitelji, a od 1993. g. se 15. svibnja svake godine obilježava kao Međunarodni dan obitelji. Ovaj Dan pruža priliku za razmišljanje o važnosti obitelji i njezinom utjecaju na pojedince i društvo u cjelini.

Obitelj igra ključnu ulogu u životu pojedinca. Ona pruža osjećaj pripadnosti, podrške i ljubavi, a također je mjesto gdje se prenose vrijednosti i tradicije. Obitelj je mjesto gdje se dijele radosti, ali i brige, a kroz zajedničko suočavanje s izazovima, obitelj postaje još snažnija.

Sretan Vam Međunarodni dan obitelji!

Međunarodni dan obitelji je također prilika za promicanje jednakosti i poštovanja unutar obitelji. Mnoge obitelji se suočavaju s problemima poput nasilja, diskriminacije i neravnopravnosti. Kroz edukaciju i osvješćivanje o tim problemima, možemo raditi na stvaranju sigurnijeg i poštenijeg okruženja za sve članove obitelji.

Kao društvo, moramo prepoznati važnost obitelji i podupirati njezinu ulogu kao temeljne jedinice društva. To uključuje i stvaranje uvjeta za bolju radnu ravnotežu i ravnotežu između posla i obiteljskog života, kao i osiguravanje pristupa obrazovanju i zdravstvenoj skrbi za sve članove obitelji. Stoga čuvajmo obitelj i sjetimo se koliko nam znače svi članovi naše obitelji i koliko je ona važna.

Pročitajte još