Međunarodni dan točkica u OŠ Dore Pejačević Našice

U OŠ Dore Pejačević Našice prošli je tjedan po prvi puta obilježen Međunarodni dan točkica na županijskoj razini. Zajedno s učiteljicom Ksenijom Rumorom iz Osnovne škole Franje Krežme Osijek, učiteljicom Ivanom Hrastović Mandarić iz Osnovne škole „Vladimir Nazor“ Đakovo te učiteljicom Patricijom Hercog iz Osnovne škole Hinka Juhna Podgorač, učiteljica Alenka Taslak kreirala je grupu u Microsoftovom alatu Flip gdje su snimljene i podijeljene aktivnosti kojima se obilježio Međunarodni dan točkica.

Učiteljica Alenka Taslak na satu razrednika i na satovima engleskoga jezika s učenicima je pogledala videozapis u kojem su prikazane stranice knjige Petera H. Reynoldsa „The Dot“ (Točka). Pregledavajući stranice knjige učenici su slušali izvornog govornika kako čita spomenutu knjigu. Nakon toga poslušali su pjesmu „The Dot“ te su se kreativno izražavali crtajući različite crteže tehnikom točkanja i govorili o svojim stavovima i uvjerenjima, prednostima i nedostacima, mogućnostima i ograničenjima. Tijekom razgovora učenici su nastojali prevladati svoje nedostatke i stjecati realnu sliku o sebi, navode iz škole.

Inspiracija se nastavlja svake godine 15. rujna kada se obilježava Međunarodni dan točkica

U četvrtak 15. rujna 2022. u 19 sati navečer učenici i učiteljica su se preko aplikacije MS Teams priključili videoprijenosu uživo iz Muzeja umjetnosti Metropolitan u New Yorku gdje su imali priliku poslušati autora i ilustratora knjige „The Dot“ Petera H. Reynoldsa i njegovog brata blizanca Paula A. Reynoldsa. Na kraju videoprijenosa po prvi je put izveden mjuzikl Dot Dot Dot čija se premijera planira za jesen 2023. godine.

Inspiracija se nastavlja svake godine 15. rujna kada se obilježava Međunarodni dan točkica. Jednostavna priča iz dječje knjige ostavlja svoj trag na poučavanje i učenje u cijelome svijetu s obzirom da ljudi svih godina ponovo otkrivaju snagu i potencijal kreativnosti u svemu što rade.

Video uratke našiških učenika možete pogledati:

  • u međunarodnoj grupi „How Do You Celebrate International DotDay?“  na poveznici   https://flip.com/cf0ceacd  (nakon otvaranja poveznice potrebna je registracija gmailom).
  • u grupi na županijskoj razini „International DotDay“ na poveznici https://flip.com/15927f3a (nakon otvaranja poveznice potrebna je registracija gmailom)

Izvor: OŠ Dore Pejačević Našice

Stric pivo

Pročitajte još