Međunarodni dan Fizioterapije širom svijeta obilježava se 8. rujna

Svjetska organizacija za fizioterapiju „World Physiotherapy“ i ostale partnerske organizacije i institucije u Europi i svijetu iz područja zdravstva, na svim razinama zdravstvene zaštite ukazuju na važnost djelovanja fizioterapeuta i međusobnu suradnju s drugim profesijama.

Fizioterapeuti su važan segment kompletnog zdravstvenog sustava

Svjetski dan fizioterapije ove godine u fokus stavlja ulogu fizioterapeuta u rehabilitaciji, liječenju i zbrinjavanju ljudi pogođenih COVID 19.

Fizioterapeuti su ključan segment zdravstvenog sustava, veliki oslonac i neizostavni dionici u zdravstvenoj skrbi za svakog pacijenta. Pružajući zdravstvenu zaštitu iz svog djelokruga rada sve više se uključujemo u procjenu zdravstvenih potreba pojedinaca i pružanja podrške članovima obitelji i skrbnicima. I u izvanrednim uvjetima pandemije COVID-19 pokazali smo da znamo i umijemo prihvatiti nove uvjete rada i nove izazove.

Dragi fizioterapeuti, hvala vam na predanosti u svakodnevnom radu koje traži veliku dozu požrtvovnosti, nesebičnosti i empatije u obavljanju svih aktivnosti i intervencija u ovo izazovno vrijeme.

 

Izvor: Hrvatska komora fizioterapeuta

Pročitajte još