Maturanti se u petak u podne Quadrillom opraštaju od srednje škole

Osječko – baranjska županija ove godine po 19. put organizira ispraćaj maturanata uz plesanje Quadrille. Tim je povodom danas (22. svibnja 2024. godine) u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku održana konferencija za novinare na kojoj su govorili pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade OBŽ Miranda Glavaš-Kul, službenik za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Osijeka Josip Jukić te Domagoj Jukić iz Agencije Koncert.

„Zaplesat će maturanti u 6 gradova: Osijeku, Belom Manastiru, Đakovu, Našicama, Valpovu i Donjem Miholjcu. U 30 srednjih škola na području Županije ukupno je 2454 maturanata od kojih je 1566 u Osijeku. Nakon plesanja Qadrille, poznati fotograf Šime Strikoman snimit će Milenijsku fotografiju. Ove će godine maturanti svojim tijelima ispisati logo OBŽ, a u slovo O stavit ćemo loptu. U 2024. nosimo naslov Europske regije sporta i mislimo da je to lijepo obilježiti te da ostane uvijek zapisano kao podrška maturanata našoj Županiji i Europskoj regiji sporta.” – kazala je Glavaš – Kul te pozvala maturante da budu oprezni i odgovorni, brinu o sebi i drugima kako bi i ovogodišnji ispraćaj, kao i sve dosadašnji, protekao bez problema.

U Osijeku se od sutra od 19 sati zatvara promet u Županijskoj ulici na potezu od konkatedrale do križanja s Ulicom Hrvatske Republike

O programu ispraćaja maturanata koji započinje u petak 24. svibnja 2024. godine u 12 sati govorio je Domagoj Jukić iz Agencije Koncert. „Maturanti su spremni, odradili su generalne probe u školama i na gradskim trgovima. U Osijeku se ponovno vraćamo u Županijsku ulicu u kojoj će maturanti zaplesati s bijelim kišobranima i biti odjeveni u bijele i plave majice. Vidjet ćemo 4 standardna, ali i peti ples i to na pjesmu Rim Tim Tagi Dim Baby Lasagne.” – rekao je Jukić.

U ime Grada Osijeka službenik za privremeno obavljanje poslova pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Josip Jukić rekao je kako je za maturante organiziran zabavni sadržaj na lijevoj obali Drave kod Amfiteatra gdje će ih do 20 sati zabavljati 2 DJ-a. „To je velik dan za sve naše maturante i uvjeren sam da će sve proći u najboljem redu. Pripremili smo pitku vodu, a o njihovoj će sigurnosti brinuti zaštitari, policija i Crveni križ.” rekao je Jukić. Zbog ispraćaja maturanata u Osijeku se od sutra od 19 sati zatvara promet u Županijskoj ulici na potezu od konkatedrale do križanja s Ulicom Hrvatske Republike.

Pročitajte još