Manifestacija Mali grad Velikog srca 19. kolovoza

Deveta humanitarna manifestacija Mali grad Velikog srca održat će se ove godine u petak, 19. kolovoza i subotu, 20. kolovoza. Petak će biti rezerviran za tradicionalni gastro i glazbeni program te će se na glavnom trgu od 18 sati okupiti velik broj našičkih udruga, društava i klubova. Oni će ponuditi različite gastronomske specijalitete, koje će svi moći degustirati. Ovom manifestacijom prikuplja se novac za Socijalnu samoposlugu, kako bi se kroz godinu osigurala sredstva za kupnju namirnica koje se dijele socijalno ugroženima. Humanitarni efekt manifestacije nastaviti će se i u subotu kroz humanitarnu utrku „Petica za socku” koja će se tradicionalno otrčati u Velikom parku.

Mali grad Velikog srca

Predsjednik udruge Dar dobrote Robert Kresić istaknuo je kako će udruge ponovno osigurati humanitarnu gastro ponudu, a Grad će poduprijeti manifestaciju osiguravanjem glazbeno glazbenog dijela večeri.

“Pred nama je deveta po redu humanitarna manifestacija Mali grad Velikog srca te nam je zaista drago da ovaj događaj tradicionalno organiziramo od 2014. godine. Nismo posustali, čak ni u ovim pandemijskom vremenu, te smo uspjeli održati kontinuitet.  Ne samo mi, već sve udruge koje sudjeluju i zbog toga smo vrlo sretni i zadovoljni i iz godine u godinu ta naša prijateljstva se nastavljaju. Danas se Udruge ne treba niti obavijestiti jer oni računaju da je jedan vikend u kolovozu rezerviran za ovu manifestaciju. Kao što smo najavili ove godine manifestacija će se održati u petak 19. kolovoza na središnjem gradskom gradskom trgu kod sjenice.

Naše udruge ponovno će osigurati humanitarnu gastro ponudu, dok će Grad poduprijeti manifestaciju osiguravanjem glazbenog dijela večeri. Sutradan ujutro, u subotu 20. kolovoza u organizaciji Udruge, a  zajedno s nekoliko zaljubljenika u trčanje biti će organizirana i humanitarna utrka „Petica za socku”, tako da nastavljamo i s tim. S obzirom da prošlu i pretprošlu godinu je taj dio izostao zbog korone. O svim detaljima obavijestiti ćemo u narednim danima na društvenim mrežama i na našoj web stranici. Zaista, radujemo se druženju i ponovnom pokazivanju da smo zaista Mali grad Velikog srca. Naposljetku, kako vrijeme prolazi, više nije  smisao svega  da se prikupi samo iznos za pomoć radu Socijalne samoposluge, već je važno da se našim građanima ponudi ovakav sadržaj te da im se taj način zahvalimo za sve što čine za nas tijekom tijekom cijele godine, a ne samo tu večer.” – dodao je Robert Kresić, predsjednik udruge Dar dobrote i pozvao sve ljude dobrog srca da podrže inicijativu i pokažu kako su Našice zaista Mali grad Velikog srca.

Pročitajte još