Mali humanitarci 6.d razreda pomažu udruzi Marijini obroci

Mali humanitarci 6.d razreda i razrednica Đurđica Mašić iz OŠ kralja Tomislava Našice novčano su pomogli udruzi Marijini obroci s 264 kune za gladnu i siromašnu djecu Benina na prijedlog učenika Adama Ivanušeca.

Novčana sredstva skupili su na humanitarnoj prodajnoj akciji povodom festivala Dani slavonske šume i omogućili djeci dnevno jedan jedini obrok zobene kaše obogaćen vitaminima. Na taj su način pomogli spasiti dva života djeci u Beniniju za samo 132 kune po djetetu za cijelu školsku godinu! Humanitarci se zahvaljuju svim građanima koji su sudjelovali u humanitarnoj akciji i pomogli siromašnoj djeci Benina.

Udruga Marijini obroci Hrvatske

„Udruga Marijini obroci Hrvatske dio je međunarodnog projekta Mary`s Meals koji u najsiromašnijim zemljama svijeta u školama osigurava svakodnevni topli obrok za djecu. Marijini obroci Hrvatska trenutno imaju 16 školskih kuhinja: četiri u Malaviju, jedna u Ekvadoru, četiri u Beninu, pet u Liberiji i dvije u Zambiji u kojima se hrani svaki dan više od 13.400 djece zahvaljujući upravo hrvatskim podupirateljima. Donacije prikupljene u Hrvatskoj usmjeravaju se za obroke u navedene kuhinje. Ono više što prikupimo ide u druge kuhinje unutar Mary’s Meals projekta. Prošle godine tako su hranili više od 32.000 djece svaki školski dan.“

Pročitajte još