Mali biciklisti sigurno i pravilno u prometu

Policijski službenici za poslove prevencije Ureda načelnika, Policijske uprave osječko – baranjske u Osnovnoj školi Franje Krežme 14. i 15. lipnja, učenicima 1 B razreda proveli su edukaciju u okviru lokalnih preventivnih projekata „Biciklirajmo, biciklističkom“ i „Sigurnost u cestovnom prometu“, a nakon toga je održana i biciklijada. U cilju poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu u kojem povremeno stradavaju biciklisti, važno je najmlađe sudionike educirati o sigurnom i propisnom sudjelovanju u prometu.

Policijski službenici za poslove prevencije prvo su educirali učenike o mjerama prevencije poput nošenja zaštitne opreme, zaštitne kacige, koje provjere na biciklu su neophodne prije polaska za sigurno kretanje u prometu kao i na koji način imati pravilnu ravnotežu za vrijeme vožnje biciklom te kako se pravilno kretati kao biciklist u prometu bez obzira kreću li se biciklističkim stazama ili kolnikom u pratnji roditelja.

Također, upoznati su na koji način davati znakove rukama drugim sudionicima u prometu kako bi se propisno kretali u prometu neovisno kreću li se biciklističkim stazama ili kolnikom. Nakon provedene edukacije, odrađena je i biciklijada u kojoj su učenici imali priliku primijeniti stečeno znanje o sigurnom sudjelovanju u prometu za vrijeme vožnje biciklom. PU osječko – baranjska čestita malim biciklistima na pokazanoj zavidnoj razini discipline i pravilnom ponašanju u prometu.

Foto: PU osječko-baranjska

Pročitajte još