Mala škola tenisa u Đurđenovcu okupila veliki broj polaznika

 


 

Kao što smo već pisali Teniski klub Đurđenovac je nedavno pokrenuo Malu školu tenisa za djecu do 15 godina, a u suradnji s Općinom Đurđenovac. Ova je škola odličan način upoznavanja polaznika s tenisom kao vrhunskim sportom kroz zabavu, igru i natjecanje.

Treba svakako napomenuti kako je prvoligaški Kuglački klub Đurđenovac sa svojom školom za najmlađe krenuo prošle, a nastavio početkom ove školske godine. S radom je, nakon nekoliko godina stanke te uz pomoć RK NEXE, krenuo i Rukometni klub Đurđenovac koji izazvao veliki interes osnovnoškolaca.

Prema riječima Roberta Ostruna, predsjednika teniskog Kluba, ovo je jedna aktivnost koju su planirali duže vrijeme, a ona je temelj „bijelog sporta” na đurđenovačkom području. „Kao što je i najavljeno Teniski klub Đurđenovac je pokrenu školu tenisa za djecu i mladež. Našem timu se priključio iskusni igrač, teniski sudac i trener iz Požege Vlatko Di Giorgio. Moram reći kako su ga djeca izvrsno prihvatila i svakim danom imamo sve više polaznika. Zbog dolaska hladnijih dana morat ćemo prekinuti treninge, ali oni će se svakako nastaviti iduće godine. U planu je obilazak osnovnih škola gdje ćemo predstaviti rad našeg kluba i tako privući još veći broj malih tenisača.” – rekao je, između ostalog, predsjednik Ostrun.

I na kraju jedan kuriozitet iz svijeta tenisa – Đurđenovac ima dugu tenisku tradiciju koja traje više od stotinu godina, a prvi meč čije je brojanje bilo na hrvatskom jeziku održan je upravo u Đurđenovcu daleke 1939. godine.

Stric pivo

Pročitajte još