LPR „Mimoza” Đurđenovac tradicionalno obilježila Dan narcisa

 

Đurđenovačke Mimoze danas su obilježile Dan narcisa prigodnom podjelom cvijeta narcisa te ponudom rukotvorina. Žuti cvijet zaštitni je znak borbe protiv raka dojke, a današnji cilj je osvijestiti građane da što prije obave pregled kako bi prevenirali daljnje širenje bolesti. Također su osigurali besplatno mjerenje razine šećera u krvi i krvnog tlaka za koje su bili zaduženi te medicinske sestre patronažne službe Osječko – baranjske županije Barbara Katavić i Antonija Hronjec te Goran Hruba, djelatnik Opće županijske bolnice Našice

Organiziraju aktivnosti i u prostorima udruge

Liga protiv raka „Mimoza” Đurđenovac, na čelu s predsjednicom dr. Ljiljanom Hodak, godišnje obilježi tri akcije – u siječnju Dan mimoza, u ožujku Dan narcisa i u listopadu Dan ružičaste vrpce.

„Pozivam sve članove, ljude oboljele od karcinoma da nam se pridruže u prostorijama naše udruge, zahvaljujem svim dobrim ljudima dobrog srca što imaju sluha za rad naše udruge i uvelike sudjeluju i pomažu samom radu udruge.” – izjavila je Mancika Patko, dopredsjednica Lige protiv raka Mimoza.

Djeluju već 12 godina

LPR “Mimoza” je osnovana 2011. godine u Đurđenovcu, a nju danas čini 180 aktivnih i manje aktivnih pripadnika. Izrađuju svoje ukrase, a sve donacije koje dobiju iskorištavaju za potrebe članova Udruge. Tako svim svojim bolesnim članovima slabijeg imovinskog stanja daju jednokratnu pomoć u iznosu od 400,00 kn. U suradnji su sa HŽ-om, imaju 75% olakšice za članove udruge i njihove pratnje.

Pročitajte još