LPR „Mimoza” Đurđenovac tradicionalno obilježava Dan ružičaste vrpce

 

Članovi Lige protiv raka „Mimoza” danas u centru Đurđenovca obilježavaju Dan ružičaste vrpce. Ovaj dan u Hrvatskoj se obilježava s ciljem da se žene upozori na važnost ranog otkrivanja raka dojke, jer se 90% oboljelih žena može izliječiti ako se bolest otkrije u početnom stadiju. Mimoze su svojim građanima dijelile roze vrpce i promotivne letke te im osigurale besplatno mjerenje razine šećera u krvi i krvnog tlaka za koje su bili zaduženi medicinske sestre patronažne službe Osječko – baranjske županije Barbara Katavić, Antonija Hronjec i Ivana Bortek.

Udruga žena “Lila” 22. 10. organizira humanitarnu akciju za đurđenovačke “Mimoze”

„Danas smo se okupile s ciljem da što više žena potaknemo da odu na mamografiju i ultrazvuk dojki, i to na vrijeme. Ovim putem se zahvaljujem medicinskim sestrama patronažne službe Osječko – baranjske županije koje su nam od velike pomoći te, svakako, Upravi OŽB Našice kao i našoj predsjednici dr. Dragici Pavlić. Od prošlih akcija bih svakako izdvojila siječanjski Dan mimoze, u trećem mjesec smo obilježili Dan narcisa, a danas je Dan ružičaste vrpce. Sve ove akcije koristimo za skupljanje dobrovoljnih priloga koji idu izravno našim članovima u potrebi.

Moram se zahvaliti i Hrvatskim željeznicama koje su nam omogućile popust od 75% za kartu osobama i njihovim pratiteljima koje odlaze na bolničke kontrole te Općini Đurđenovac koja nas podupire u daljnjem radu. I na kraju bih pozvala sve 22. 10. u Lilu kada Udruga žena „Lila” organizira humanitarnu akciju čiji je cilj pomoć našoj Udruzi. ” – rekla je Marica – Mancika Patko, potpredsjednica LPR “Mimoza” koja je zahvalila svim sugrađanima na novčanoj donaciji i poručila kako imaju veliko srce.

Pročitajte još