Lea Boškić prva predsjednica Terenske jedinice Dore Pejačević Crvenog križa Našice

Jučer je u prostorijama Kluba Crvenog križa održana osnivačka sjednica Skupštine Terenske jedinice Dore Pejačević Crvenog križa Našice. Kako smo već pisali, u utorak je na inicijativu mladih Crvenog križa Našice Odbor GDCK Našice donio odluku o osnivanju Terenske jedinice u sklopu projekta DCK OBŽ “POMOZI” u kojemu je GDCK Našice partner.

Skupštinu na samom početku pozdravio je djelatnik za rad s mladima Dorijan Lamot koji je vodio sjednicu, ravnatelj Crvenog križa Našice Igor Feldi i voditeljica mladih Crvenog križa Našice Laura Kanis.

van Papučić i Dunja Golub izabrani su za dopredsjednike Terenske jedinice

Dnevni red imao je 8 točaka, a Skupština je usvojila informaciju o sastavu, strukturi i članstvu u Terenskoj jedinici. Članovi ove jedinice su svi mladi od 16 do navršenih 31 godinu koji su pokazali interes za edukaciju, pripremu za djelovanje u kriznim situacijama, učenje prve pomoći i terenski rad. Interes je pokazalo 16 mladih ispunjavanjem pristupnice, a na skupštini je bilo prisutno 14 mladih.

Održani su izbori za predsjednika Jedinice. Između tri kandidata, članovi su izabrali Leu Boškić na mandat od dvije godine. Druga dva kandidata, Ivan Papučić i Dunja Golub izabrani su za dopredsjednike. Donesen je Plan rada za 2023. godinu koji se sastoji od edukacija, dežurstava prve pomoći, vježbi, djelovanju u kriznim situacijama i drugim aktivnostima Crvenog križa. Ravnatelj Crvenog križa Našice Igor Feldi na kraju skupštine pružio je punu podršku u radu u Terenskoj jedinici i čestitao predsjednici i podpredsjednicima na izboru. Nakon sjednice mladi su imali prigodan domjenak i druženje.

Pročitajte još