Lažnim pozivom izazvao hitno djelovanje policije


Na području PU osječko – baranjske u protekla 24 sata evidentirano je petnaest kaznenih djela od kojih izdvajamo: jedno kazneno djelo lažna uzbuna i jedno kazneno djelo teška krađa.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 60-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Lažna uzbuna“.

U večernjim satima, 19. veljače, na širem području Donjeg Miholjca, 60-godišnjak je telefonom nazvao operativno dežurstvo policije u Osijeku i prijavio svoj pokušaj samoubojstva.

Izlaskom na intervenciju policija je utvrdila da je 60-godišnjak lažno prijavio svoj pokušaj samoubojstva čime je izazvao postupanje policijskih službenika koje nije bilo utemeljeno niti nužno na stvarnoj potrebi.

 

Građani, ne dojavljujte neistinite događaje:

Policijski službenici moraju zaprimiti svaku dojavu građana. Nakon zaprimljene dojave, policajci na terenu provjeravaju njezinu istinitost te u slučaju potrebe za intervencijom policije ili drugih službi, žurno postupaju.

Dok policajci ili druge službe žure pružiti pomoć lažnom dojavitelju, možda je baš u tom trenutku nečiji život u opasnosti i ovisi o njihovoj pomoći. U protekloj godini na području PU osječko – baranjske evidentirali smo više kaznenih djela „Lažna uzbuna“ te smo protiv počinitelja podnijeli kaznene prijave nadležnim državnim odvjetništvima.

Stoga apeliramo na građane da ne prijavljuju neistinite događaje jer možete ugroziti nečiji život.

>> UKRAO VIŠE OD TISUĆU KOMADA RAZNIH VRSTA NAOČALA

U noći s 4. na 5. ožujka, u Osijeku, nepoznati počinitelj provalilo je u prostorije očne optike iz koje je ukrao više od tisuću komada dioptrijskih i sunčanih naočala.

Nakon toga, provalio je u tvrtku iz koje je ukrao više tipkovnica i fotoaparat.

Vlasnicima je nastala materijalna šteta veća od 2 milijuna kuna.

 

>> U PRETRAZI PRONAĐEN DUHAN

Jučer, 5. ožujka, u Višnjevcu, temeljem naloga suda, policijski službenici Policijske uprave osječko-baranjske obavili su pretragu doma i drugih prostora vlasništvo 55-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Pretragom policijski službenici pronašli su i oduzeli više od 600 grama sitnog rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske.

 

>> GRAĐANKA PRONAŠLA MINU

Jučer, 5. ožujka, oko 11,30 sati, u predjelu Darđanske šume „Veliko polje-Biljski rit“, 54-godišnja hrvatska državljanka pronašla je protuoklopnu minu TMA-3.

Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je minu na siguran način uništio na mjestu pronalaska.

Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

>> POŽAR U OBITELJSKOJ KUĆI

Danas, 6. ožujka, oko 2,50 sati, u Belom Manastiru, došlo je do požara u prostorijama obiteljske kuće u vlasništvu 68-godišnje hrvatske državljanke i 72-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Obavljenim očevidom utvrđeno je da je do požara došlo uslijed neispravne električne deke koja je ostala uključena u električnu energiju, kojom prilikom su izgorjeli dijelovi namještaja koji su se nalazili u prostoriji.

Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Belog Manastira. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

Materijalna šteta cijeni se na 1 000 kuna.

 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta.

Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka i dvije na području Belog Manastira.

Stric pivo

Pročitajte još