Lažni policajac prevario 82-godišnjakinju za 50.000,00 kuna

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske nepoznati počinitelj je 4. listopada nazvao 82-godišnjakinju kojoj se predstavio kao policijski službenik i rekao da je njezin novac koji ima kod kuće i u banci krivotvoren te da će on doći po njega. Nakon što je 82-godišnjakinja pripremila novac, lažni policajac je došao kod nje i uzeo novac, čime je 82-godišnjakinja oštećena za oko 50.000,00 kuna. Policija nastavlja intenzivno traganje za nepoznatim počiniteljem.

Ovim putem policija upozorava građane da budu oprezni s “nepoznatim gostima”, pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak. Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje.

Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično). Ako posumnjate da Vam se netko lažno predstavio na kućnom pragu odmah obavijestite policiju.

Policija otkrila kradljivca bicikla

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin utvrđena je osnova sumnje da je maloljetnik počinio četiri kaznena djela krađe. U vremenu od početka lipnja do kraja kolovoza u Osijeku, maloljetnik je ukrao nekoliko bicikala i mobitel pričinivši vlasnicima materijalnu štetu od oko 9.100,00 kuna. Protiv osumnjičenog maloljetnika slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Tijekom protekla 24 sata četiri prometne nesreće

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodilo se dvije prometne nesreće, a u Belom Manastiru i Donjem Miholjcu po jedna prometna nesreća.

Događaji u prometu

Na području Policijske uprave osječko – baranjske jučer u nadzoru prometa evidentirana su tri vozača osobnog automobila i dva biciklista koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je oko 15,30 sati, u Čepinu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 39-godišnji biciklist iz Čepina. Evidentirana mu je koncentracija od 2,46 promila alkohola u krvi.

U 16 sati u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 34-godišnjak iz Belišća. Evidentirana mu je koncentracija od 2,18 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još