Kupovao preko interneta pa ostao bez 1400 eura

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske policijski službenici II. PP Osijek zaprimili su kaznenu prijavu od 35-godišnjaka iz Trpinje, koji je nepoznatoj osobi uplatio 700 eura za fotoaparat koji je bio oglašen na Njuškalu, a koji nije dobio. Nakon opisanog poslan mu je link ”za povrat novca” u koji je unio sve potrebne podatke da mu počinitelj s računa ”skine” još 700 eura. Ukupna materijalna šteta iznosi 1400 eura. Slijedi daljnji rad na otkrivanju počinitelja.

Prijavljen kradljivac kuhinjskog robota

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika II. PP Osijek utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 50-godišnji Osječanin tijekom studenoga 2022. godine iz jedne trgovine na području Donjeg grada u Osijeku otuđio kuhinjski robot u vrijednosti od oko 400 eura. Protiv osumnjičenog slijedi Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Otkriveni provalnici

Kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika PP Belišće utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su 20-godišnjak, 18-godišnjak i 22-godišnjak, svi iz Belišća, počinili dvije provale tijekom ovoga mjeseca, od kojih je provala u trgovinu u Valpovu ostala na pokušaju. Provalili su i u kiosk na području Belišće iz kojega su otuđili 44 kutije filtera, zbog čega je trgovačkom društvu nastala materijalna šteta u iznosu od 87 eura. Protiv osumnjičenih slijede odgovarajuće prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Događaji u prometu

Na području PU osječko – baranjske jučer je obavljen očevid tri prometne nesreće, u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastupila samo materijalna šteta. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek, a jedna na području PP Belišće.

Detektirana četiri alkoholizirana vozača

Tijekom jučerašnjeg dana na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirana su četiri vozača (dva osobnog automobila, jedan motocikla i jednog bicikla) koji su svojim vozilima upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 19,29 sati u Đakovu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 32-godišnjak iz Slavonskog Broda, koji je upravljao motociklom s 1,48 promila alkohola u organizmu. Slijedi mu maksimalna novčana kazna u iznosu do 1.990 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „A“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i četiri boda.

Pročitajte još