Kupovali ukradenom bankovnom karticom

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika I. policijske postaje Osijek s Ispostavom Čepin utvrđena je osnovana sumnja da su 22-godišnjak i 23-godišnjakinja iz Osijeka počinili tri kaznena djela: krađu, računalnu prijevaru i krivotvorenje isprave. Naime, 20. i 21. studenoga počinitelji su 29-godišnjakinji ukrali ruksak u kojem se nalazio novčanik s dokumentima i karticom, kojom prilikom su bankovnom karticom izvršili nekoliko transakcija u više trgovačkih radnji potpisujući trgovačke „slipove“ imenom oštećene. Materijalna šteta iznosi oko 5.000,00 kuna. Policija protiv počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnosi posebno izvješće.

Krivotvorio službene zapisnike

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave osječko – baranjske proveli su kriminalističko istraživanje te utvrdili postojanje osnovane sumnje da je 63-godišnjak iz Osijeka počinio kazneno djelo „Krivotvorenje službene ili poslove isprave“. Utvrđeno je da je tijekom 2020. i 2021. godine 63-godišnjak kao djelatnik državne institucije sačinio više zapisnika o obavljenim poslovima, koje nije obavio, već je unosio neistinite podatke i krivotvorio potpise. Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku policija podnosi posebno izvješće.

Platila pelete koje nije dobila

Preko Njuškala je 43-godišnjakinja 3. studenoga dogovorila kupnju 8.040 kg peleta za ogrijev za što je uplatila nepoznatoj osobi oko 29.000,00 kuna. Nakon što je novac uplaćen osoba se više nije javila niti je pelete isporučila. Policija podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Šest prometnih nesreća u 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šest prometnih nesreća od kojih je u dvije prometne nesreće pet osoba zadobilo lake tjelesne ozljede dok su ostale četiri prometne nesreće za posljedicu imale materijalnu štetu.Tri prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka te po jedna na području Belog Manastira, Đakova i Belišća.

Pročitajte još