Krivotvorenim PCR testovima pokušali ući u Republiku Hrvatsku


Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 24. ožujka, oko 17,40 sati, na graničnom prijelazu Erdut, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku pristupili su 38-godišnji državljanin Republike Hrvatske s prebivalištem u Srbiji i 34-godišnji državljanin Srbije te dali policijskim službenicima na uvid PCR testove izdane od Zavoda za javno zdravlje Republike Srbije. Uvidom u sadržaj PCR testa, policijski službenici posumnjali su da je test krivotvoren. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo “Krivotvorenje isprave“, nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo kaznenu prijavu.

Iz kamiona ukrao slatkiše

U noći s 23. na 24. ožujka, u Dardi, nepoznati počinitelj izrezao je ceradu teretnog automobila i iz tovarnog prostora ukrao veću količinu slatkiša. Vlasniku tvrtke nastala je materijalan šteta oko 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja traganje za počiniteljem.

Građanin pronašao bombu

Jučer, 24. ožujka, oko 15 sati, u Potnjanima, na ulici, 51-godišnji hrvatski državljanin pronašao je odbačenu ručnu bombu M 52 R. Na mjesto pronalaska izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji su na siguran način izuzeo bombu.

MUP podsjeća građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje.

Policija poziva građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Mole Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijestite ih na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Oni će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Prometne nesreće na području pu osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je nastala materijalna šteta. Prometna nesreća dogodila se na području Belog Manastira.

Ostali događaji u prometu

Jučer, 24. ožujka, na području Policijske uprave osječko-baranjske evidentiran je vozač osobnog automobila koji je imao nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. U 19,20 sati u Laslovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 34-godišnji hrvatski državljanin iz Laslova. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi 1,00 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

U 19,55 sati u Bilju, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač osobnog automobila 50-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je udario u osobni automobil koji se kretao iz suprotnog smjera. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,13 grama po kilogramu. Vozač za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 23 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Istoga dana u 9,45 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 26-godišnji hrvatski državljanin iz Kešinaca, koji je upravljao teretnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Vozač je uhićen te priveden na sud gdje mu je produženo zadržavanje na 10 dana. Za počinjeni prekršaj izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, te zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još