Krenule važne edukacije Hrvatskog Crvenog križa

Jedna od osnovnih djelatnosti Crvenog križa je podjela humanitarne pomoći ljudima u potrebi. Naši djelatnici i volonteri svakodnevno su u kontaktu s ranjivim skupinama i sudjeluju u raznim podjelama higijenskih paketa, paketa hrane, poklon kartica i mnogih drugih artikala koje su potrebne ljudima.

Kako bi ih osnažili i educirali kako i kroz podjelu humanitarne pomoći mogu pružiti podršku, Hrvatski Crveni križ organizira niz edukacija na temu „Psihološka prva pomoć tijekom podjele humanitarne pomoći“.

Do sada su provedene tri edukacije – u Zagrebu, Osijeku i Čakovcu

Sudionici edukacije pritom imaju priliku učiti o stresorima ranjivih osoba i njihovim reakcijama, kako razgovarati s osobama koje se u distresu i kako se nositi s korisnicima koji se nalaze u vrlo teškim situacijama. Jedna od tema je također i kako se brinuti o vlastitom mentalnom zdravlju, kako bi mogli raditi s drugim osobama u potrebi.

Do sada su provedene tri edukacije – u Zagrebu, Osijeku i Čakovcu, a u planu je provedba još dvije edukacije u Rijeci i Splitu. Edukaciju provode educirani članovi tima za psihosocijalnu podršku Hrvatskog Crvenog križa. Ista je financirana iz projekta EU4HEALTH „Pružanje kvalitetne i pravovremene psihološke prve pomoći osobama pogođenim krizom u Ukrajini“.

Izvor: HCK

Pročitajte još