Krali GPS uređaje s traktora

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske uprave osječko – baranjske utvrđena je osnovana sumnja da su dva 23-godišnjaka od lipnja 2023. godine do siječnja 2024. godine na području Osijeka, Našica i Đakova počinili sedam provala i tri krađe. Počinitelji su provaljivali i ulazili u dvorišta tvrtki, gdje su s traktora „skidali“ navigacijske uređaje, utege i ostale dijelove. Krali su i gume za radne strojeve te drugi razni vrijedan alat, kao što su aparati za varenje, dok su iz radnih strojeva krali gorivo.

Opisanim događajima oštećenim pravnim osobama pričinjena je materijalna šteta u ukupnom iznosu većem od 32.000 eura. Temeljem naloga Županijskog suda u Osijeku jučer su na adresama počinitelja obavljene pretrage domova i drugih prostorija prilikom čega je pronađeno i uz potvrdu oduzeo više predmeta koji potječu iz izvršenja kaznenih djela. Slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća u kojima je nastala materijalna šteta. Četiri prometne nesreće dogodile su se na području PPRP Osijek te po jedna na području PP Belišće, PP Beli Manastir i PP Donji Miholjac.

U nadzoru prometa zatečeno četiri alkoholizirana vozača

Na području PU osječko – baranjske jučer su evidentirana četiri vozača osobnih automobila koji su bili pod utjecajem alkohola.

Foto: PU osječko – baranjska

Pročitajte još