Krađa mesa iz pušnice


Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u noći s 5. na 6. prosinca, u Bizovcu, nepoznati počinitelj provalio je u pušnicu u dvorištu obiteljske kuće vlasništvo 67-godišnjeg hrvatskog državljanina i ukrao nekoliko desetaka kilograma suhomesnatih proizvoda. Vlasniku je pričinjena materijalna šteta oko 7 tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Protuzakoniti lov

U noći s 5. na 6. prosinca, u polju između mjesta Majer i Levanjska Varoš, nepoznati počinitelj odstrijelio je košutu u lovištu vlasništvo pravne osobe. Pravna osoba oštećena je za nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana je jedna prometne nesreće s materijalnom štetom koja se dogodila na području Đakova.

 

Alkoholizirani u prometu

U razdoblju od 4. do 6. prosinca, na području Policijske uprave osječko –baranjske u prometu je zaustavljeno je 11 vozača od čega 8 vozača osobnog automobila i 3 vozača bicikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. U navedenom periodu osim alkohola evidentirano je još 174 prekršaja od kojih 100 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 8 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 upravljanje pod zabranom, 3 upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 47 ostalih prekršaja.

 

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je 5. prosinca, u 11,35 sati, u Ladimirevcima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 58-godišnji hrvatski državljanin iz Ladimirevaca. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,87 grama po kilogramu.

 

U petak, 4. prosinca, u 17,40 sati u Osijeku, u Opatijskoj ulici, dogodila se prometna nesreća. Vozaču osobnog automobila 38-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 0,97 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

 

U subotu, 5. prosinca, u 19,10 sati u Osijeku, na parkirališnom prostoru trgovačkog centra „Pevex“, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila 56-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka je uslijed nepropisnog skretanja udario u parkirani automobil. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,78 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Istog dana, u 23,50 sati, na lokalnoj cesti broj 44139, između Čeminca i Grabovca, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedan sudionik zadobio lake tjelesne ozljede. Vozač 31-godišnji hrvatski državljanin iz Mirkovca, upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, nije koristio sigurnosni pojas, nije se kretao obilježenom prometnom trakom i sletio je s kolnika. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,46 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 38300 kuna ili kazna zatvora do 60, dana zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 10 negativnih prekršajnih bodova.

 

Jučer, 6. prosinca, u 16,55 sati u Trnavi, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Utvrđeno je da 45-godišnji hrvatski državljanin iz Hrkanovaca Đakovačkih upravljao osobnim automobilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole, prije stjecanja prava na upravljanje te se nije kretao sredinom obilježene prometne trake i sletio je s kolnika. Također mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,72 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42000 kune ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja osobnim automobilom „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Stric pivo

Pročitajte još