Krađa iz dvorišta trgovine

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenu od 21. do 22. kolovoza, na području Đakovštine nepoznati počinitelj je iz dvorišta trgovine ukrao limene ploče za pokrivanje krova s čime je pravna osoba oštećena za 5.000,00 kuna. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Policija pronašla bušača guma

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 28-godišnjak počinio kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari”. U vremenu od 1. do 2. rujna, od 22 do 12 sati, u Osijeku, 28-godišnjak je oštetio parkirani osobni automobil tako što je probušio gume i felge podesnim alatom, a 23-godišnjoj vlasnici pričinio štetu od 4.000,00 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Tijekom protekla 24 sata evidentirano je pet prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske policijski službenici evidentirali su pet prometnih nesreća od kojih su u dvije prometne nesreće dvije osobe lako i jedna osoba teško tjelesno ozlijeđene, a tri su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri, a u Donjem Miholjcu jedna prometna nesreća, čiji sudionici nisu bili pod utjecajem alkohola.

Zbog počinjenih prekršaja privremeno oduzeta dva automobila

Jučer, 13. rujna na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirana su tri vozača osobnog automobila i dva vozača bicikla koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola u krvi utvrđena je u 13,38 sati u Šećerani, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 33-godišnji biciklist iz Belog Manastira. Biciklistu je evidentirana koncentracija od 2,44 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

U 15,15 sati u Đakovu, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 63-godišnjak iz Satnice Đakovačke. Vozač je upravljao za vrijeme dok mu je poništena vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 prekršajnih bodova i nije se zaustavio na znak policijskog službenika. Nadalje tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas, a napokon je zaustavljen je u Đakovu na Strossmayerovom trgu gdje se kretao po pješačkoj zoni. Vozaču, kojemu je naknadno evidentirana koncentracija od 1,14 promila alkohola u krvi, oduzeto je vozilo do donošenja odluke o prekršaju. Šezdesettrogodišnjak je zbog počinjenih prekršaja uhićen. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 43.500,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 prekršajnih bodova.

U 15,40 sati u Našicama, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 36-godišnjak iz Klokočevaca, a koji je upravljao automobilom pod zabranom. Naime, rješenjem mu je određeno da ne može podnijeti zahtjev za izdavanje vozačke dozvole dvije godine zbog prikupljenih devet bodova. Tridesetšestogodišnjak je uhićen, a vozilo mu je privremeno oduzeto do donošenja odluke o prekršaju. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci.

Pročitajte još