Krađa bicikala

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEKako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u petak, 10. srpnja, u Osijeku, u Dragonjskoj ulici, nepoznati počinitelj ukrao je zaključani bicikl ispred stambene zgrade. Vlasniku 24-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta oko 2 000 kuna. U vremenu od 10. do 12. srpnja, u Osijeku, u Ulici kneza Trpimira, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl iz podruma stambene zgrade. Vlasniku 29-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta oko 2 000 kuna. Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Kako bi biciklisti dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:

  • Zapišite serijski broj svojeg bicikla čim ga kupite,
  • Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun,
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati,
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, haustorima, dvorištu i slično,
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto,
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena,
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju,
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom,
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote,
  • Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

 

Računalna prijevara

U petak 10. srpnja, u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz nezaključanog službenog vozila ukrao novčanik s novcem, osobnim dokumentima i bankovnim karticama. Ukradenom bankovnom karticom je na raznim bankomatima u Osijeku podigao novac. Vlasniku 24-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Čistio bunar i pronašao bombe

Jučer, 13. srpnja, oko 9,30 sati u Karancu, 31-godišnji hrvatski državljanin iz Karanca prilikom čišćenja bunara i pomoćnih prostorija pronašao je 2 ručne bombe i 291 komad streljiva. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu na mjestu pronalaska izuzeo je na siguran način bombu i streljivo. Podsjećamo građane da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozljede, a sedam prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se četiri prometne nesreće, na području Belišća jedna prometna nesreća, a na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca po dvije prometne nesreće.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 13. srpnja na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 4 vozača (2 osobnog automobila i 2 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 21,15 sati u Osijeku, u Ulici Andrije Kačića Miošića, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 38-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,77 grama po kilogramu.

U 22,45 sati u Petrijevcima, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 46-godišnji hrvatski državljanin iz Petrijevaca. Upravljao je uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi od 2,56 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci ili kazna zatvora do 60 dana i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još

Učitavanje...