Krađa alata i goriva iz radnih strojeva

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske nepoznati počinitelj je od 10. do 13. ožujka ukrao oko 110 litara diesel goriva iz tri radna stroja koji su se nalazili parkirani na gradilištu županijske ceste između mjesta Semeljaca i Koritne. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta od oko 160 eura. Nepoznati počinitelj je između 12. i 13. ožujka u Belišću provalio u nekoliko podruma iz kojih je ukrao različite alate. Vlasnicima je nastala ukupna materijalna šteta od oko 500 eura. Policija traga za nepoznatim počiniteljem.

Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća u kojim je nastala materijalna šteta. Na području PPRP Osijek i Belom Manastiru dogodile su se po dvije prometne nesreće, a u Našicama jedna prometna nesreća.

Upravljao s 1,89 promila

Tako su jučer u nadzoru prometa zaustavljena četiri vozača osobnog automobila koja su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 23,07 sati u Ulici W. Wilsona u Osijeku, kada je zaustavljen 30-godišnjak iz Harkanovaca. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 1,89 promila te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

U Klokočevcima u 19,20 sati zaustavljen je 41-godišnjak iz Lipina, koji se nije zaustavio na znak policijskog službenika već je naknadno zaustavljen. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 1,24 promila te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.910 eura, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 7 bodova.

Pročitajte još