Koristio se tuđom bankovnom karticom

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenu od 2. do 4. studenoga, na području Osijeka, nepoznati počinitelj je pronašao izgubljenu bankovnu karticu u vlasništvu 58-godišnjaka iz Osijeka i u više navrata na bankomatu podizao novac. Vlasniku je počinjena materijalna šteta veća od 3.500,00 kuna. Policijski službenici protiv počinitelja Općinskom državnom odvjetništvu podnose posebno izvješće zbog počinjenog kaznenog djela „Računalna prijevara“ i nastavljaju intenzivno traganje za počiniteljem.

Obavljen očevid požara u obiteljskoj kući

U Belom Manastiru jučer su očevidna ekipa Policijske postaje Beli Manastir i protupožarni inspektor obavili očevid koji je izbio u obiteljskoj kući, a kojim je utvrđeno da je izbio zbog kvara na agregatu. Vlasniku je nastala materijalna šteta od 25.000,00 kuna. O ovome događaju smo pisali te više možete pročitati ovdje.

Požar u kotlovnici

U Ivanovcu je jučer oko 18,35 sati izbio požar u kotlovnici obiteljske kuće u kojem je izgorjela peć i instalacije, a materijalna šteta po izjavi vlasnika procjenjuje se na 25.000,00 kuna. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ivanovac. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Slijedi očevid kako bi se utvrdio točan uzrok požara.

Pronađen kradljivac torbice i mobitela

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Beli Manastir utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 40-godišnjak iz Darde počinio kazneno djelo „Krađa“ i „Računalna prijevara“. U subotu, 3. prosinca u Osijeku počinitelj je ušao u klub te u otključani ured iz kojeg je ukrao mobitel i torbicu u kojoj se nalazio novčanik s bankovnim karticama, osobnim dokumentima i novcima, nakon čega je otišao do obližnjeg kioska gdje je s ukradenom karticom platio račun od oko 200,00 kuna. Vlasnici je nastala materijalna šteta oko 300,00 kuna. Policija protiv počinitelja Općinskom državnom Odvjetništvu podnosi posebno izvješće.

Četiri prometne nesreće u 24 sata

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Belog Manastira te po jedna na području Osijeka i Đakova.

Događaji u prometu

Jučer, 7. prosinca na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirana su četiri vozača osobnog automobila koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 20 sati, u Vukojevcima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljao 44-godišnjak iz Martina. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost od 1,18 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 prekršajna boda.

Pročitajte još