Jubilarno 20. izdanje osječkog Ferivi polumaratona okupilo rekordan broj trkača

Ove subote (13. travnja 2024. godine) održano je jubilarno 20. izdanje osječkog Ferivi polumaratona koje je okupilo oko 1500 sudionika, iz zemlje, ali i inozemstva. Trčao se polumaraton, štafeta 3×7 kilometara, utrka građana na 5 kilometara, dječje utrke te revijalno natjecanje u boćanju za paraplegičare. Uoči početka glavne utrke natjecatelje su pozdravili gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić i obnašatelj dužnosti župana Mato Lukić.

„Ferivi polumaraton koji se održava 20. put ove godine, jedan je od razloga zašto Osječko – baranjska županija nosi titulu Europske regije sporta. Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji, ali i prihvaćenosti od strane sudionika i natjecatelja, slobodno možemo reći kako je Ferivi jedan od sportskih brendova našeg grada i županije.” – kazao je Lukić te poželio svim natjecateljima puno uspjeha i ugodan boravak u Osijeku.

Gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić objasnio je kako je ove godine trasa utrke izmijenjena radi modernizacije tramvajske infrastrukture.

„Prilika je to da se natjecatelji upoznaju i s drugim dijelovima grada i njegovom ljepotom. Drago mi je da je ovo jubilarno izdanje okupilo velik broj djece, što znači da rekordna izdvajanja za sport i sportsku infrastrukturu imaju smisla.” – rekao je gradonačelnik koji je označio početak utrke te se i sam pridružio utrci građana.

Pročitajte još