Izvukli novac lažnim potvrdama

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave osječko – baranjske, utvrđeno je postojanje osnovane sumnja se da su 62-godišnjak i 36-godišnjakinja počinili kaznena djela „Krivotvorenje službene ili poslovne isprave“ i „Subvencijska prijevara“. Od sredine 2020. godine do sredine 2021. godine 62-godišnjak koristio je bespovratna sredstva iz europskog fonda, na način da je pisao potvrde o predaji mjesečnih kućanskih paketa za krajnje korisnike želeći kao trošak neistinito prikazati obavljenu podjelu paketa. Nadalje 62-godišnjak je potpisao lažno sastavljene potvrde koje je 36-godišnjakinja prikupila od uposlenih korisnika kućanskih paketa, a koje nisu isporučili, sve sa ciljem ostvarivanja državne potpore, nakon čega su lažne potvrde dostavili pravnoj osobi koja im je zato isplatila 18.257 eura. Protiv osumnjičenih slijedi Posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Otkrivena dojavljivačica o lažnim bombama

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave osječko baranjske utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 35-godišnjakinja počinila kazneno djelo „Lažno prijavljivanje“. Utvrđeno je da je s dva poziva 16. ožujka onemogućila održavanje ročišta jer je dojavila kako se u zgradama nalaze eksplozivne naprave. Pregledima mjesta događaja utvrđeno je da se radilo o lažnim dojavama. Policija podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Požar na trafostanici

U Ernestinovu je jučer oko 8,30 došlo do požara na trafostanici. Utvrđeno je da je uzrok požara tehnički kvar odnosno da je do požara došlo uslijed kvara na provodnom izolatoru gdje je došlo do proboja i zapaljenja rashladnog i izolatorskog ulja te širenja požara na ostale dijelove. Na mjestu događaja očevid je obavio inspektor zaštite od požara u suradnji s očevidnom ekipom PU osječko – baranjske. Vatru su ugasili vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Osijek, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Pravnoj osobi je nastala materijalna šteta od oko 200.000 eura.

Tijekom protekla 24 sata pet prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća. U jednoj prometno nesreći dvije osobe zadobile su lake tjelesne ozlijede, a četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području PPRP Osijek, Đakova i Donjeg Miholjca dogodila se po jedna prometna nesreća, u Našicama dvije prometne nesreće.

Upravljao automobilom s 2,29 promila

U nadzoru prometa od 17. do 19. ožujka zaustavljen je 51 vozač osobnog automobila i jedan biciklist koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je jučer u 23,10 sati u Josipovcu kada je zaustavljen 51-godišnji vozač osobnog automobila iz Josipovca. Vozaču je evidentirana koncentracija alkohola u krvi od 2,29 promila. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvor do 60 dana, izricanje zaštitne mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

Pročitajte još